Data en digitalisering

Gezondheidsgegevens

In een wereld die elke dag meer digitaal wordt, zijn de onderwerpen gegevens en gezondheidstechnologie veel besproken in de zakenwereld en behandeld door de media. Voor onze sector is het belang van gezondheidsgegevens enorm, maar gezien de gevoeligheid van dit soort gegevens moet hier zorgvuldig mee worden omgegaan.

Health Data Agency: een centraal contactpunt voor secondair gebruik van gezondheidsgegevens in België

pharma.be is verheugd met de goedkeuring van het wetsontwerp van het Health Data Agency. Deze instantie zal instaan voor het faciliteren van het secundair gebruik van gezondheids(zorg)gegevens en moet ervoor zorgen dat deze gegevens op een veilige en gecontroleerde manier worden hergebruikt voor onderzoek en innovatie in de gezondheidszorg.

PharmaScan BeLux: nieuw platform voor betere kwaliteit van data over verdeling van ziekenhuisgeneesmiddelen

De stijgende noodzaak aan meer kwaliteitsvolle data over het verdelen van geneesmiddelen naar ziekenhuizen groeit jaar over jaar. Zo moeten bedrijven bijvoorbeeld nauwgezet de budgetimpact kunnen aantonen bij de lancering van nieuwe medicijnen alsook de verdere marktevoluties kunnen opvolgen, o.m. als er zich concurrerende geneesmiddelen aandienen.

Data en digitalisering (oktober 2021)

In een wereld die elke dag digitaler wordt, is de kwestie van gegevens en gezondheidstechnologie veel besproken in de zakenwereld en behandeld in de media.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!