Biofarma in België

Politieke akkoorden tussen de Minister van Sociale Zaken en pharma.be

Al meer dan 20 jaar worden er politieke akkoorden gesloten tussen de Minister van Sociale Zaken en pharma.be. Dit illustreert het belang van pharma.be als vertegenwoordiger van de innovatieve geneesmiddelenindustrie voor de Belgische beleidsmakers.

Het unieke Belgische ecosysteem in het internationale biofarmaceutische landschap

België heeft heel wat troeven die er voor zorgen dat het een zeer belangrijke positie inneemt in de biofarmaceutische sector op wereldvlak.

Banner-farmacijfers-2020

Farmacijfers

De biofarmaceutische sector is een van de meest dynamische van de Belgische economie, maar dit is zeker geen verworvenheid. Nu de concurrentiekracht binnen de Europese Unie zelf steeds tastbaarder wordt, krijgt de Belgische pharma valley bovendien te maken met serieuze concurrenten.

People

Een positieve impact op de economie (Report to Society)

De unieke Belgische biopharma valley heeft spelers van wereldniveau en is toonaangevend in de ontwikkeling van revolutionaire geneesmiddelen en vaccins. Naast meerwaarde voor patiënten, de zorgsector en de maatschappij, zorgt onze sterke biofarmaceutische sector ook voor een directe economische return en zelfs voor een positieve impact op de overheidsfinanciën.

Zo zijn er op het vlak van tewerkstelling maar liefst 130.000 jobs aan de biofarmaceutische industrie gelinkt (directe, indirecte en afgeleide tewerkstelling).

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!