FAGG campagnes

Het FAGG (Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten) heeft de voorbije jaren tal van bewustmakingscampagnes gelanceerd rond gezondheid en geneesmiddelen. Als actieve partner van het fagg ondersteunt pharma.be deze campagnes.

Een geneesmiddel nemen bij kinderwens, zwangerschap of borstvoeding?

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) lanceerde eind 2017 een bewustmakingscampagne inzake ‘Een geneesmiddel nemen bij kinderwens, zwangerschap of borstvoeding?’ om vrouwen te begeleiden en te informeren rond het correct en voorzichtig gebruik van geneesmiddelen bij een kinderwens, zwangerschap of borstvoeding.

Met deze campagne wil het FAGG herhalen dat het gebruik van bepaalde geneesmiddelen door een vrouw met een kinderwens, zwanger of die borstvoeding geeft, gevaarlijk kan zijn voor het ongeboren kind of het kind dat borstvoeding krijgt.

Geen nieuwe geneesmiddelen zonder uw hulp

Ongetwijfeld hebt u ooit een pijnstiller genomen. Ongetwijfeld kent u iemand binnen uw familie of vriendenkring die dankzij doeltreffende geneesmiddelen is genezen.

Maar hebt u er ooit bij stilgestaan hoe deze geneesmiddelen werden ontwikkeld?

Dankzij de deelname van gezonde vrijwilligers en van patiënten aan klinische proeven in het verleden, beschikken we vandaag over geneesmiddelen die vroeger niet bestonden. En zo kunt ook u een rol spelen. Door vandaag zelf deel te nemen aan klinische proeven kunt u ervoor zorgen dat mensen in de toekomst toegang hebben tot nog betere geneesmiddelen en therapeutische behandelingen.

'Geneesmiddelen en kinderen: opgelet een geneesmiddel is geen snoepje!'

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) startte in 2013 een bewustmakingscampagne inzake 'Geneesmiddelen en kinderen: opgelet een geneesmiddel is geen snoepje!'. Het FAGG stelt enkele adviezen voor om te helpen bij een goed gebruik van geneesmiddelen bij kinderen, in geval van koorts, hoest en verkoudheid, oprispingen. Drie brochures worden op de FAGG website gepubliceerd om het grote publiek te helpen bepalen wanneer en hoe geneesmiddelen te gebruiken bij kinderen. Deze brochures worden ook ter beschikking gesteld via de huisartsen- en kinderartsenpraktijken en de apotheken.

‘Een geneesmiddel is geen snoepje’

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) ondernam in 2011 de bewustmakingscampagne 'Een geneesmiddel is geen snoepje' om het grote publiek te sensibiliseren voor het goed gebruik van geneesmiddelen. Een speciale website werd ontwikkeld met 12 tips rond de rol van de zorgverstrekkers, het belang van de bijsluiter, specifieke geneesmiddelenklassen zoals antibiotica, slaapmiddelen en pijnstillers, de impact van geneesmiddelen op zwangerschap en rijden enz.

'Geneesmiddelen en het Internet'

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) lanceerde in 2009 de informatiecampagne 'Geneesmiddelen via het internet? Surf niet met uw gezondheid!’ om het publiek te informeren over de gevaren van het aankopen van geneesmiddelen via internet. Een speciale website werd ontwikkeld rond de verschillende aspecten zoals de risico's, de regelgeving en aanbevelingen.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!