Over ons

Missie

Als vertegenwoordiger van de innovatieve geneesmiddelensector in België wil pharma.be via kennisdeling, samenwerking en dialoog bijdragen aan een zo goed mogelijke gezondheidszorg voor de patiënten in België.

Board of Directors

De strategische aansturing van de vereniging wordt verzekerd door de Raad van Bestuur.

Frederic-Clais-2021z

Frédéric Clais

Voorzitter
An-Van-Gerven-Pfizer

An Van Gerven

Ondervoorzitter

pharma.be team

Het pharma.be team: wie ze zijn en wat hun functie is, kan je via onderstaande link ontdekken.

Dierenarts

Animal Health Group

pharma.be Animal Health (AH), een belangrijke afdeling binnen pharma.be, vertegenwoordigt de farmaceutische bedrijven in België die gespecialiseerd zijn in diergeneesmiddelen.

iStock-1189303324 NL

KMO - Groep.10

pharma.be groepeert 125+ farmaceutische ondernemingen met een vestiging in België, waaronder een 70-tal kmo’s, start-ups en biotech bedrijven.

Partners

Om het contact en de interactie tussen leden en dienstverleners te bevorderen, bouwde pharma.be een modulair partneraanbod uit.

Task forces

Task Forces hebben tot doel de strategische standpunten van de Raad van Bestuur te helpen voorbereiden. 

Ethiek en Deontologie

De voortdurende investeringen van de leden van pharma.be in wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling dragen bij tot het bestaan van een kwalitatief hoogstaande gezondheidszorg dankzij innovatieve geneesmiddelen en behandelingen. Maar we kunnen het niet alleen. Wij moeten samenwerken met anderen in de gezondheidssector en wij zijn vastbesloten dit op ethische wijze te doen om voor iedereen de beste resultaten te behalen.

Biofarma in België

Zonder het uitzonderlijke ecosysteem zou België niet dezelfde plaats kunnen innemen in het internationale biofarmaceutische landschap. De unieke mix van incubators (Wallonia Biotech Coaching, …), accelerators (bio accelerators Gent en Leuven, …), onderzoekscentra (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, Vlaams Instituut voor Biotechnologie, …), wetenschapsparken (BioPark, …) en innovatie clusters (BioWin, Flanders Health, …) is een essentieel onderdeel voor onderzoek en om de resultaten van dat onderzoek tot bij de patiënt te brengen.

Het partneraanbod van pharma.be

Om het contact en de interactie tussen leden en dienstverleners te bevorderen, bouwde pharma.be een modulair partneraanbod uit. Op deze manier wenst pharma.be een actieve gemeenschap te creëren, de uitwisseling en netwerking te stimuleren tussen haar leden en partners, en zo het Belgische biofarmaceutische ecosysteem verder uit te bouwen.

Report to Society

pharma.be, de algemene vereniging van de Belgische geneesmiddelenindustrie, publiceert haar tweede maatschappelijk rapport. Daarin valt te lezen dat de biofarmaceutische sector één van de sterkhouders van de Belgische economie is. Maar ook dat de sector voor heel wat uitdagingen staat. Met dit tweede Report to Society illustreert pharma.be de meerwaarde die de sector creëert voor patiënten en de samenleving.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!