Biologische geneesmiddelen

Biologische geneesmiddelen zijn geneesmiddelen die één of meerdere werkzame bestanddelen bevatten die gemaakt zijn van levende organismen. Daarom zijn biologische geneesmiddelen veel complexer.

De ontwikkeling en productie ervan is ook veel tijds- en kapitaalsintensiever dan de ontwikkeling van klassieke geneesmiddelen, gebaseerd op chemische moleculen.

Biologische geneesmiddelen verbeteren op een significante manier de behandeling van ernstige ziekten. Voorbeelden zijn psoriasis, reumatoïde polyartritis of melanoom (een huidkanker). Ze hebben positieve effecten, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor hun naasten en voor de samenleving in het algemeen. Ze zijn aldus van primordiaal belang en vertegenwoordigen een belangrijk deel van het huidige beschikbare geneesmiddelenaanbod in België.

Hoewel deze geneesmiddelen nog maar enkele decennia op de markt zijn, zijn er toch al verschillende generaties beschikbaar voor de patiënten. De nieuwste biologische geneesmiddelen zijn bestemd voor geavanceerde therapieën, waaronder gentherapie, celtherapie en weefseltherapie.

Een belangrijk aantal van deze biologische geneesmiddelen worden in België ontwikkeld en/of geproduceerd, een succesverhaal dat het leiderschap van ons land op het gebied van farmaceutische ontwikkeling en productie nog maar eens onderstreept.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!