In de kijker

Galenusprijs
Persbericht

argenx wint prestigieuze Galenusprijs voor Vyvgart®

pharma.be, de koepelorganisatie van een 130-tal innovatieve farmaceutische bedrijven actief in België, feliciteert argenx met het winnen van de Galenusprijs 2022 voor Vyvgart®
De Galenusprijs wordt beschouwd als de hoogste onderscheiding voor biomedisch onderzoek en ontwikkeling, is vergelijkbaar met een industrie-equivalent van de Nobelprijs en wordt uitgereikt in maar liefst 15 landen.

pharma.be

pharma.be, de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie, is de koepelorganisatie van een 130-tal innovatieve farmaceutische bedrijven actief in België. Zij richten zich op het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, zowel voor humaan als veterinair gebruik, en stellen meer dan 42.000 werknemers tewerk in de innovatieve farmasector.

cat-dog-on-the-couch

Met zorg voor mens én dier

Dieren maken deel uit van onze samenleving, of het nu gaat om gezelschapsdieren, boerderijdieren of dieren die we bewonderen in de zoo. Daarnaast zijn er ook de proefdieren die helpen om nieuwe, veilige en doeltreffende geneesmiddelen op de markt te brengen. Voor al die dieren dragen we gezondheid hoog in het vaandel. 

istock-collaboration

Samenwerking met patiëntenverenigingen

Een goede samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en vereist een echt co-creatieproces. Naast wetenschap en geneeskunde is het belangrijk het patiëntenperspectief in de volledige levenscyclus van een geneesmiddel te betrekken, binnen farmaceutische bedrijven maar ook op politiek en besluitvormingsniveau.

two-hands-paper-circle-of-people

Gezondheidssysteem in België

Geneesmiddelen en de geneesmiddelenindustrie zijn een belangrijke schakel in het gezondheidszorglandschap. pharma.be neemt hierdoor haar verantwoordelijkheid op en stelt haar expertise ter beschikking om in constructieve samenwerking met de andere actoren het Belgisch gezondheidszorgsysteem toekomstklaar te maken.

man-met-vergrootglas

Een ethische en transparante relatie met zorgverleners

Het duurt ongeveer tien jaar om een innovatief geneesmiddel te ontwikkelen. Tijdens dit onderzoeks- en ontwikkelingsproces werken farmaceutische bedrijven nauw samen met artsen en de wetenschappelijke gemeenschap. Deze interacties zijn niet alleen legitiem, maar ook noodzakelijk.

patients médecins

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief! 

portret Caroline Ven

Precisiegeneesmiddelen dragen bij tot een efficiënter en duurzamer gezondheidssysteem. Maar, zoals vaak bij innovaties, loopt het regelgevend kader nog wat achter. De implementatie van precisiegeneesmiddelen in België lijkt goed op weg, maar zou nog beter lukken als de vergoedingsprocedures worden uitgebreid naar diagnostische tests. Meten is immers weten, en daarvoor zijn de diagnostische tests noodzakelijk. Het is van cruciaal belang om verder te investeren in het ecosysteem van precisiegeneeskunde, zodat Belgische patiënten kunnen profiteren van de voordelen die deze innovatieve behandelingen bieden.

Caroline Ven
CEO van pharma.be
Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!