pharma.be

Als volwaardige partner van artsen, apothekers, ziekenhuizen, overheden en andere gezondheidspartners, streeft pharma.be naar de bevordering van een betere gezondheidszorg door het aanmoedigen van therapeutische innovatie in het domein van de geneesmiddelen voor humaan gebruik. Topprioriteit is dan ook dat de patiënt zo snel mogelijk kan beschikken over de nieuwste therapieën, die voortkomen uit Onderzoek en Ontwikkeling.

Meer informatie

Publicaties Multimedia
 • 22 april 2021

  COVID BEHANDELINGEN: DE VOLGENDE STAP NAAR EEN LEVEN MET HET VIRUS

  Brussel, 21 april 2021 - In de strijd tegen het Covid-19-virus is het belang van vaccins onmiskenbaar. Maar ondanks ongeziene samenwerking en inspanningen blijft het aantal mensen dat als gevolg van het virus in het ziekenhuis wordt opgenomen, zorgwekkend. Gelukkig liggen bijkomende oplossingen in het verschiet: nieuwe behandelingen die een sleutelrol zullen spelen bij het omkeren van de huidige pandemie, het voorkomen van de ontwikkeling van ernstige vormen van de ziekte en het aanzienlijk verm ... Lees meer

 • 1 april 2021

  pharma.be Newsletter - April 2021

  1 april 2021 Lees meer

 • 4 februari 2021

  PERSBERICHT - PHARMA.BE ONDERSTREEPT BELANG INNOVATIEVE GENEESMIDDELEN IN STRIJD TEGEN KANKER

  Op de internationale Dag tegen Kanker, verwelkomt pharma.be, de Belgische vereniging van innovatieve farmaceutische en biotechnologische bedrijven, gezamenlijk met de Europese Federatie van geneesmiddelenproducten (Efpia) het Europese “Beating Cancer Plan”. Recentelijk heeft pharma.be een studie laten uitvoeren door het onafhankelijke onderzoeksbureau Seboio waaruit de positieve impact van geneesmiddelen op patiënten met kanker en het effect op onze samenleving duidelijk wordt. Lees meer

Facts and figures

 • De tewerkstelling in de biofarmaceutische industrie blijft groeien en telde
  in 2019 meer dan 38.500 werknemers
 • In 2019 heeft de biofarmaceutische industrie meer dan 3,8 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling (O&O). Dit is meer dan 10,4 miljoen euro per dag
 • In 2018 kregen maar liefst 525 klinische studies groen licht van de Belgische overheid. België staat hiermee op de derde plaats in Europa.

Projecten & partnerschappen

 • Patiëntgedreven innovatie

  Op de 'Patiëntgedreven innovatie' website kan u al de nodige informatie terugvinden over het samenwerken met en voor patënten.


  Het is belangrijk dat patiëntenverenigingen en farmaceutische industrie transparant en respectvol samenwerken op projecten die betrekking hebben op de volledige levenscyclus van een geneesmiddel en pharma.be wil hier graag ondersteuning en een forum aanbieden om dit te kunnen doen.

 • E-Bijsluiter

  Op deze site kunt u de Belgische publieksbijsluiter van uw geneesmiddel of dat van uw dier raadplegen.

 • Fight the fakes

  pharma.be steunt de campagne "Fight the Fakes" van IFPMA over het gevaar van namaakgeneesmiddelen.

 • Goed gebruik van geneesmiddelen

  Op de 'Goed gebruik van geneesmiddelen' website kan u al de nodige informatie terugvinden over het goed gebruik van geneesmiddelen.

Quote - NL Caroline Ven
CEO van pharma.be

Ons land kan in de strijd tegen COVID-19 een grote internationale rol spelen, dankzij een solide en zich steeds verder ontwikkelende bio-farmasector

Die is de voorbije jaren uitgegroeid tot een unieke cluster van grote en kleine bedrijven, van internationale spelers én Belgische spin-offs en start-ups die elkaar naar nieuwe wetenschappelijke horizonten leiden. Met haar grote onderzoeks-, productie- en exportcapaciteit, is de bio-farmasector niet alleen één van de sterke gangmakers van de Belgische kennis- en verwerkende economie, maar tevens een belangrijke schakel op bio-farmaceutisch wereldniveau.