Adviesverlening aan leden (prijs en terugbetaling)

pharma.be is als koepelorganisatie vertegenwoordigd in diverse organen met betrekking tot prijs en terugbetaling van geneesmiddelen

pharma.be is als koepelorganisatie vertegenwoordigd in volgende organen met betrekking tot prijs en terugbetaling van geneesmiddelen:

  • de Prijzencommissie binnen de Federale Overheidsdienst Economie met 1 werkend lid en 1 plaatsvervangend lid.
  • het Permanent Comité binnen de Federale Overheidsdienst Economie met 1 lid.
  • de Commissie voor advies in geval van tijdelijke tegemoetkoming voor het gebruik van een geneesmiddel (CATT) binnen het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) met 1 lid.
  • de Commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen (CTG) binnen het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) met 2 werkende leden en 2 plaatsvervangende leden.

Het betrokken bedrijf kan zelf niet aanwezig zijn tijdens de zittingen van deze organen, maar pharma.be heeft wel een raadgevende stem en kan tijdens het proces tussenkomen om punten uit het dossier ingediend door de onderneming uit te klaren.   

Daarnaast biedt pharma.be ondersteuning tijdens de vergaderingen van het bedrijf met de Werkgroep Conventies binnen het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV).

Voor prijs- en terugbetalingsdossiers van geneesmiddelen biedt pharma.be haar leden-bedrijven strategisch advies op basis van haar expertise over deze processen evenals up-to-date professionele opleidingen.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!