Info over geneesmiddelen

Beschikbaarheid van medicijnen: Belgisch systeem zeer efficiënt

Geneesmiddelen moeten altijd beschikbaar zijn wanneer patiënten ze nodig hebben. In de realiteit zijn geneesmiddelen evenwel soms tijdelijk niet beschikbaar. Dit heeft te maken met het complexe productieproces en met de verschillende kwaliteitscontroles. Deze controles zijn cruciaal als we de kwaliteit en veiligheid van onze geneesmiddelen willen garanderen. 

Het pilootproject e-PIL

Op initiatief van de farmaceutische industrie en met de ondersteuning van de nationale bevoegde autoriteiten en de associaties van de ziekenhuisapothekers, werd het e-PIL pilootproject op 1 augustus 2018 in België en Luxemburg voor oorspronkelijk een periode van twee jaar gelanceerd. Het doel is aan te tonen dat de elektronische bijsluiter gelijkwaardig is aan de papieren bijsluiter.

Illegale geneesmiddelen

Illegale geneesmiddelen zijn een alledaags en wereldwijd probleem ondanks dat er een grote strijd tegen wordt gevoerd. Ze vormen een bedreiging voor de volksgezondheid omdat ze vaak schadelijk zijn voor de patiënt.Maar wat zijn illegale geneesmiddelen nu juist en hoe kunnen we de aankoop ervan vermijden?
 

Goed gebruik

We vinden het allemaal vanzelfsprekend om geneesmiddelen binnen handbereik te hebben om ziekten te voorkomen, verlichten, verzorgen en genezen. Geneesmiddelen zijn echter geen doorsnee producten. 

Fight the fakes

pharma.be steunt de "Fight the Fakes" campagne van onder meer de International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations (IFPMA) over het gevaar van illegale geneesmiddelen.

E-bijsluiter

De Belgische publieksbijsluiter van uw geneesmiddel of dat van uw dier raadplegen. Dat kan via de website e-bijsluiter.be.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!