Dierenwelzijn

Werelddierendag 2023

Gezondheid is belangrijk, voor mensen én dieren. We staan volledig achter het “one health” principe van de Wereldgezondheidsorganisatie, waarbij er oog is voor de gezondheid van mens, dier en het leefmilieu en de interactie tussen deze elementen. 

Inspanningen om een correct gebruik van antibiotica bij dieren te bevorderen, werpen vruchten af

Dat geneesmiddelen goed gebruikt worden, is een belangrijke doelstelling voor pharma.be en haar leden. Een van de initiatieven die de geneesmiddelenindustrie hierrond nam, was de oprichting in 2011 van AMCRA, het Kenniscentrum rond antibioticagebruik en -resistentie bij dieren.

Binnen AMCRA werkt pharma.be samen met de faculteiten diergeneeskunde van de Universiteiten Gent en Luik, de landbouworganisaties, de dierenartsen en de diervoederfabrikanten aan het promoten van een rationeel gebruik van antibiotica bij dieren op basis van het principe: “zo veel als nodig, zo weinig als mogelijk.”

Werelddierendag 2022 dierenwelzijn voorop, ook bij pharma.be

Zieke dieren hebben net als de mens nood aan kwaliteitsvolle behandelingen. Daarom zet de Animal Health Group binnen pharma.be in op de ontwikkeling van vernieuwende diergeneesmiddelen. Daarnaast hanteert pharma.be de 3 V-aanpak (verfijnen, vervangen, verminderen) om het gebruik van dieren in onderzoek te beperken; dat deze inspanningen lonen, zie je jaar na jaar in de dalende cijfers.

Met zorg voor mens én dier

Dieren maken deel uit van onze samenleving, of het nu gaat om gezelschapsdieren, boerderijdieren of dieren die we bewonderen in de zoo. Daarnaast zijn er ook de proefdieren die helpen om nieuwe, veilige en doeltreffende geneesmiddelen op de markt te brengen. Voor al die dieren dragen we gezondheid hoog in het vaandel. 

Animal Health Group

pharma.be Animal Health (AH), is een belangrijke afdeling van pharma.be, en vertegenwoordigt de farmaceutische bedrijven in België die gespecialiseerd zijn in diergeneesmiddelen. In dialoog met de overheid en met haar partners streeft deze afdeling naar een vlotte toegang tot innovatieve en kwalitatief hoogwaardige diergeneesmiddelen in België, en dit op een duurzame manier.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!