Archief 2015-2019 - Facts & Figures

Persbericht - Huidig systeem van prijsregulering zal leiden tot minstens 1,3 miljard nieuwe besparingen voor het RIZIV in 2019-2023

Uit berekeningen van pharma.be blijkt dat de recente prijsmaatregelen die de regering de sector heeft opgelegd in de periode 2019 -2023 zal leiden tot minstens 1,3 miljard euro nieuwe besparingen voor het RIZIV.

pharma.be reageert daarmee op het voorstel van de PVDA om het kiwimodel in te voeren.

Persbericht - Farmacijfers 2018: De (bio)farmaceutische sector in België: het kloppend hart van de kenniseconomie

In 2018 hebben (bio)farmaceutische bedrijven hun verankering in België verder versterkt. Er zijn 37.073 personen actief in de sector, een stijging van bijna 4 procent ten opzichte van vorig jaar. (Bio)farmaceutische bedrijven trekken ook steeds meer onderzoekers aan: 5.295 waren er werkzaam in 2018. Tegelijkertijd werd er door bedrijven uit de sector bijna 3,6 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling in België. De uitvoer van geneesmiddelen en vaccins piekte met een waarde van bijna 43 miljard euro. België maakt zijn reputatie als Europees centrum van de (bio)farmaceutische sector dan ook volledig waar.

Persbericht - Farmacijfers 2015: De Belgische farmaceutische industrie verstevigt haar Europese toppositie

pharma.be viert haar 50ste verjaardag. De koepelvereniging van meer dan 130 farmaceutische bedrijven in België neemt de gelegenheid te baat om haar leidende positie in Europees perspectief te onderstrepen. In 2015 versterkte de Belgische farmaceutische industrie haar positie in een aantal belangrijke economische kernindicatoren, ten opzichte van het jaar ervoor. Zo profileert ze zich steeds meer als een van de belangrijkste ‘biofarmaceutische hubs' in Europa.

Export geneesmiddelen klokt af op nieuw record in 2015

De Belgische geneesmiddelensector heeft in 2015 uitzonderlijke exportcijfers gerealiseerd. De uitvoer steeg met 3,7 procent ten opzichte van 2014, tot een recordbedrag van 41,3 miljard euro. De sector heeft vorig jaar ook bijna 2,6 miljard euro (+5,5 %) geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling (O&O) naar nieuwe behandelingen. De tewerkstelling steeg met +1,8 procent tot bijna 35.000 jobs, waarvan ruim 4.200 onderzoekers. Dat blijkt uit de 'Farmacijfers 2015' van pharma.be, de koepelorganisatie van de innovatieve farmaceutische industrie in België.

België goed voor een zesde van totale Europese farma-export

België ontpopt zich hoe langer hoe meer tot één van de belangrijkste 'biofarmaceutische hubs' van Europa. Ons land vertegenwoordigt nog geen 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de Europese Unie, maar staat wel in voor maar liefst 15 procent van de totale export van Europese biofarmaceutica. Het Europese onderzoek naar en de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en vaccins concentreert zich in belangrijke mate in België. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de 'Farmacijfers' van pharma.be, de koepel van de farmaceutische sector in ons land.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!