pharma.be nam deel aan een debat over de “juiste” prijs van geneesmiddelen

Newsletter
Informatie
Sector
Maatschappelijke impact
Gezondheidsbeleid
Terugbetaling

Ter gelegenheid van de 15de editie van het ImagéSanté Festival organiseerde Solidaris op 30 maart een paneldebat over de prijs van geneesmiddelen in België. In het kader van de campagne "De juiste prijs" was het doel van het debat een discussie op gang te brengen in verband met de toegankelijkheid tot geneesmiddelen en het geneesmiddelenbudget in België.

David Gering, Communicatiedirecteur van pharma.be, nam deel aan het panel, samen met twee vertegenwoordigers van Solidaris, Anne Hendrickx en Brieuc Wathelet, en een gezondheidswerker, Thierry Lemineur, Algemeen Medisch Directeur - Hoofd van de afdeling Intensieve Zorgen - Clinique André Renard in Luik.

Het was dé gelegenheid om het publiek bewust te maken van de impact van innovatieve geneesmiddelen op de gezondheid en de levenskwaliteit van de patiënten en het belang van vertrouwelijke (wat iets anders is dan geheime!) terugbetalingsovereenkomsten maar ook het belang van de aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O) door de (bio)farmaceutische industrie te benadrukken met een enorme impact op de gezondheid van ons allen.

pharma.be is voortdurend in dialoog met de verschillende gezondheidsactoren. We hebben actief deelgenomen aan de verschillende gesprekken op basis waarvan Minister Vandenbroucke het stappenplan van het RIZIV over de hervorming van de terugbetaling van geneesmiddelen heeft gepubliceerd. pharma.be zet de intensieve dialoog met de beleidsmakers en de andere “stakeholders” verder om er voor te zorgen dat een duurzame hervorming kan worden gerealiseerd ten voordele van de patiënten en de samenleving, terwijl de aanzienlijke voetafdruk van onze industrie in België wordt versterkt.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!