Persbericht - Galenusprijs 2020: een COVID-19 vaccin wordt beloond

Persbericht
Sector
Onderzoek en ontwikkeling

Pfizer en BioNTech ontvangen de prijs voor innovatief geneesmiddel

Brussel, 13 oktober 2021 – Op 12 oktober werd de 39ste prestigieuze Galenusprijs uitgereikt tijdens een gala avond georganiseerd door De Artsenkrant. Zoals elk jaar biedt de winnaar die door de jury wordt toegekend, echte innovatieve voordelen aan patiënten. 

De Galenusprijs, de belangrijkste prijs in ons land voor farmaceutisch onderzoek, bestaat al 39 jaar en groeide uit een Frans initiatief dat intussen wereldwijde uitstraling geniet. Liefst 17 landen reiken de prijs elk jaar uit. De toonaangevende Galenusprijs bekroont jaarlijks een innovatief geneesmiddel en medical device, en een jonge beloftevolle onderzoeker in de farmacologie. De prijs bevordert zo het farmaceutisch onderzoek en stimuleert therapeutische innovatie, en dat in het belang van de volksgezondheid. 

Dit jaar mochten Pfizer en BioNTech de prijs voor innovatief geneesmiddel ontvangen voor hun doorbraak in de preventie van het coronavirus. Het is het eerste vaccin dat tegen Covid-19 beschermde door gebruik van een nieuwe mRNA-technologie. 

Het vaccin van Pfizer en BioNTech werd in minder dan één jaar tijd ontwikkeld en goedgekeurd. Dit was mogelijk door toepassing van de mRNA technologie, gebaseerd op het tien jaar durende wereldwijd wetenschappelijk pionierswerk en de succesvolle samenwerking tussen de wetenschappelijke sector, de farmaceutische industrie en registratieoverheden. 

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!