Persbericht - Farmacijfers 2019: Belgische bio-farmasector, aan de wieg van nieuwe vaccins en behandelingen

Persbericht
Sector
Gezondheidsbeleid
Onderzoek en ontwikkeling
Klinische studies

Uit de ‘Farmacijfers 2019’ blijkt eens te meer de dynamiek van onze sector, met sterke groei in alle domeinen:

  • De bio-farmasector stelt 38.500 personen te werk in ons land (+13% in vijf jaar tijd) en creëert ook heel wat indirecte tewerkstelling. De activiteiten van de bedrijven genereren in totaal meer dan 120.000 jobs.
  • In 2019 investeerden de bedrijven uit de bio-farmasector in ons land 3,8 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe vaccins en behandelingen (+50% ten opzichte van 5 jaar geleden). Er zijn 5.400 onderzoekers tewerkgesteld in de bedrijven.
  • Op het gebied van export bevestigde ons land zijn centrale functie in de verdeling van vaccins en geneesmiddelen over de hele wereld: er werd voor net geen 50 miljard EUR geëxporteerd, waarvan de helft bestemd is voor niet-EU landen.
Catherine-Rutten

“De voorbije jaren is de Belgische bio-farmasector uitgegroeid tot een unieke cluster van grote en kleine bedrijven, van internationale spelers én Belgische spin-offs en start-ups die elkaar naar nieuwe wetenschappelijke horizonten leiden. Met haar grote onderzoeks-, productie- en exportcapaciteit, is de bio-farmasector niet alleen één van de sterke gangmakers van de Belgische kennis- en verwerkende economie, maar tevens een belangrijke schakel op bio-farmaceutisch wereldniveau”.

Catherine Rutten
CEO van pharma.be
Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!