Farmacijfers 2019 - Belgische bio-farmasector aan de wieg van nieuwe vaccins en behandelingen

Feiten en cijfers
Sector

Uit de ‘Farmacijfers 2019’ blijkt eens te meer de dynamiek van onze sector, met sterke groei in alle domeinen: onderzoek en ontwikkeling, export en tewerkstelling voor de Belgische economie. De sterk uitgebouwde internationale positie van ons land is echter geen vaste verworvenheid.

We moeten deze blijven koesteren en verder versterken. Andere landen zitten niet stil en rollen graag de rode loper uit voor deze innovatieve sector. Laat ons dus permanent waken over onze competitiviteiten bijsturen en versnellen waar en wanneer nodig. Alleen zo kan de Belgische bio-farmasector mee aan de wieg blijven staan van nieuwe vaccins en behandelingen.

Become a member

Interesse om lid te worden?

pharma.be vertegenwoordigt momenteel meer dan 125 farmaceutische ondernemingen die in België actief zijn. Wij bieden diensten aan op het gebied van prijsstelling, advies inzake terugbetaling, juridisch advies en dit niet alleen voor farmaceutische bedrijven die actief zijn op humaan gebied maar ook op veterinair vlak. Wij zijn er zowel voor grote ondernemingen, als voor middelgrote en kleine ondernemingen. Sluit je bij ons aan om van de innoverende farmaceutische industrie een succesvolle gemeenschap te maken die de huidige ziekten kan overwinnen en genezingen en therapieën kan vinden voor nieuwe ziekten en pandemieën, zoals we die nu meemaken met COVID-19.