Internationale Vrouwendag Gendergelijkheid in innovatieve farmasector

Nieuws
Persbericht
Maatschappelijke impact
Onderzoek en ontwikkeling
An-Van-Gerven-Pfizer

An Van Gerven: Managing Director Pfizer Belgium & Luxembourg (vice-Chair pharma.be)

Toen ik net weer aan het werk ging na de geboorte van mijn derde zoon, zat ik vol energie. En ik was er helemaal klaar voor om mijn carrière en professionele groei een nieuwe impuls te geven.

Toen ik de mogelijkheden voor de volgende stappen besprak, botste ik op een groot vooroordeel van andere mensen: hoe kon ik moeder zijn van 3 jonge jongens en toch professioneel ambitieus zijn?Persoonlijk heb ik mijn kinderen nooit gezien als een belemmering voor carrièregroei, integendeel, ik zie ze eerder als een constante bron van inspiratie.

Deze persoonlijke ervaring is voor mij een sterke drijfveer geweest om de groei van mensen te stimuleren, voorbij het vooroordeel. 

Mijn ervaring is dat een bedrijfscultuur die diversiteit verwelkomt altijd sterker is.

Emmanuelle-Boishardy-GSK

Emmanuelle Boishardy: General Manager GSK Belgium & Luxemburg

Als jong meisje had ik een passie voor wetenschap; mijn droom was om de nieuwe Marie Curie te worden en een positieve invloed te hebben op het leven van mensen.

Het is echt de rode draad in mijn leven geweest en heeft me altijd geleid in mijn carrièrekeuzes. Was het moeilijk? Ja, dat was het zeker! Ik weet niet hoe vaak mijn managers me vroegen om harder tegen mensen op te treden, om me als een man te gedragen om dingen gedaan te krijgen. Ik heb dat altijd teruggedrongen om mijn authenticiteit te bewaren, en dit is het 1e wat ik met mijn "mentees" deel: wees trots om jezelf te zijn, durf en respecteer mensen.

Bij GSK Belux willen we een diverse, inclusieve organisatie zijn die uitstekende talenten aantrekt en behoudt, en meer kansen biedt om betere gezondheidsresultaten te creëren voor de patiënten die vertrouwen op onze geneesmiddelen en vaccins. Onze CEO was de eerste vrouw die een groot farmaceutisch bedrijf leidde.

Binnen ons bedrijf bevordert WLI (Women Leadership Initiative) gendergelijkheid, waarbij vrouwen en mannen zij aan zij werken, zodat iedereen zijn volledige potentieel kan bereiken zonder beperkingen, ongeacht het geslacht.

In België is 49 % van de 9.000 werknemers van GSK vrouw. Inclusiviteit is niet alleen vrouwen uitnodigen op het feest, maar ook hen uitnodigen om te dansen.

Ik ben zo trots dat ik werk voor een bedrijf dat zich sterk inzet voor gendergelijkheid en dat een impact heeft op de gezondheid van de Belgen door ziekten voor te zijn door wetenschap, technologie en talent te verenigen.

Keira-Driansky-AstraZeneca

Keira Driansky: Country President AstraZeneca Belgium & Luxemburg

Vrouwelijke rolmodellen in STEM beroepen zijn essentieel. Ik had persoonlijk baat bij meerdere rolmodellen. Vooral mijn natuurkundeleraar, die wetenschap leuk maakte en me het vertrouwen gaf om wiskunde en natuurwetenschappen te studeren. 

Sally-Mc-Nab-Bristol-Myers-Squibb-Belgium

Sally McNab: General Manager Bristol-Myers Squibb BeNeLux

We moeten het pad effenen en zowel vrouwen als mannen moeten elkaar helpen om een weg naar gelijkheid te banen.

Ik zou vrouwen willen aanmoedigen om in zichzelf te geloven: wees vol vertrouwen in wie je bent en wat je wilt bereiken.

Maria-Prado-Janssen-Cilag

Maria Fernanda Prado: Managing Director Janssen BeNeLux

Gendergelijkheid in bedrijven bevorderen betekent ervoor zorgen dat onze carrières in hetzelfde tempo verlopen als die van anderen, ongeacht de pauzes die nodig zijn om een gezin groot te brengen. Bijvoorbeeld door vaders te steunen om ook deel uit te maken van deze reis.

Daarom is ouderschapsverlof zo belangrijk om gelijkheid thuis en op het werk te bevorderen.

Marie-Jose-Borst-Roche

Marie-José Borst: General Manager Roche Belgium & Luxemburg

#EmbraceEquity heeft een diepe persoonlijke betekenis; niet alleen krijgen alle geslachten gelijke kansen, maar iedereen begint op een andere plaats.

Door gelijkheid te erkennen kunnen we allemaal gedijen en ons potentieel bereiken.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!