BMS wint de prestigieuze Galenusprijs voor Camzyos®

Nieuws
Persbericht
Sector
Onderzoek en ontwikkeling
Sally-Mc-Nab-Bristol-Myers-Squibb-Belgium

Bij BMS Belgium zijn we vereerd dat de jury de onvermoeibare inspanningen erkent van de briljante onderzoekers en wetenschappers achter Camzyos®(mavacamten), wiens toewijding en innovatie hebben geleid tot een therapie die voorziet in zo'n grote onbeantwoorde medische behoefte.

Mavacamten is een innovatieve therapie in het behandelingslandschap voor patiënten met hypertrofische obstructieve cardiomyopathie (HCM) die momenteel beperkte therapeutische opties hebben. Hypertrofische cardiomyopathie zorgt ervoor dat de hartspierwand dikker en stijver wordt, waardoor het hart zich moeilijker kan vullen met bloed... Het brengt ernstige risico's met zich mee, zoals hartritmestoornissen, syncope, hartfalen en zelfs plotseling overlijden, wat vaker voorkomt bij jonge mensen. Er wordt geschat dat cardiomyopathieën tussen 1 op 200 en 1 op 500 mensen treffen (1). Toch blijft ~85% van deze volwassenen mogelijk ongediagnosticeerd (2).

Mavacamten, de eerste en enige selectieve remmer van hartmyosine, voorziet in deze onvervulde medische behoefte van patiënten. Dit geneesmiddel verschuift het behandelingsparadigma van symptoombestrijding naar een uitgebreidere aanpak door de onderliggende oorzaak van de ziekte aan te pakken. Het spreekt voor zich dat we, terwijl we de prestaties van dit geneesmiddel vieren, ook de diepgaande impact erkennen die het heeft op patiënten en hun families.

Raadpleeg de Camzyos SmPC voor meer gedetailleerde informatie.

Sally Ann McNab
General Manager, VP, Bristol Myers Squibb Belgium, Netherlands and Luxembourg

Een sfeerimpressie van het evenement ©Th.Strickaert e.a.

Naast de prijs voor "Best Pharmaceutical Agent" die door BMS gewonnen werd, was er ook een Galenusprijs voor "Best Pharmacological Research Project" die toekwam aan Mandy Grootaert van de UCLouvain. Zij ontving de onderscheiding voor haar onderzoek naar "Linking vascular smooth miscle cell plasticity, senescence and inflammation in cardiovascular disease".

 

Terwijl het videoverslag van de laatste editie wordt gemaakt, vind je op de officiële website meer info over de Galenusprijs en een impressie van verleden jaar.

Ontdek de 'aftermovie' van de Galenusprijs

Arbelo et al., Eur Heart J 2023 Oct 1;44(37):3503-3626

2 Semsarian C, et al. J Am Coll Cardiol 2015;65(12):1249-1254. Maron MS, et al Am J Cardiol. 2016;117(10):1651-1654.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!