Farmacijfers 2020

Feiten en cijfers
Sector
Sector

Innovatie, een krachtige hefboom voor een gezonde toekomst

De farmabedrijven toonden hun veerkracht tijdens de huidige gezondheidscrisis en versnelden hun onderzoek om in een recordtijd de ontwikkeling mogelijk te maken van meerdere therapeutische oplossingen om de Covid-19-pandemie te bestrijden.

Gedreven vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid toonde de innovatieve biofarmasector haar meerwaarde en deskundigheid aan om de epidemie te bestrijden.

De dynamiek bij onze 125 innoverende leden resulteerde in een forse stijging van hun investeringen in onderzoek en ontwikkeling met een duidelijk positief effect op de werkgelegenheid. Met zijn uitstekende infrastructuur heeft België zich opnieuw gepositioneerd als een essentiële draaischijf voor de uitvoer van farmaceutische producten.

Hoewel de cijfers voor 2020 lijken te wijzen op een levendige Belgische farmaceutische sector en een gestage verbetering van zijn concurrentievermogen, is dit geen garantie voor de toekomst. De sector is een van de meest dynamische van de Belgische economie, maar dit is geen verworvenheid. Nu de concurrentiekracht binnen de Europese Unie zelf steeds tastbaarder wordt, krijgt de Belgische pharma valley bovendien te maken met serieuze concurrenten.

Voor pharma.be en haar leden staat gezondheid centraal en willen we dat iedereen in België een zo goed mogelijk leven heeft. Daarom is het onze missie om de beste gezondheidszorgoplossingen te bieden die van België de gezondste plaats maken om op te groeien, te leven, te werken en ouder te worden. Onderzoek en ontwikkeling vormen een essentieel onderdeel van deze verwezenlijking. Het koesteren van deze innovatieve sector zorgt ervoor dat de beste gezondheidszorg beschikbaar blijft voor de Belgische bevolking.

Caroline Ven

CEO pharma.be

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!