De Belgische biofarmaceutische sector, een pionier in het competitieve Europese biofarmaceutische landschap

Feiten en cijfers
Sector
Sector
Maatschappelijke impact
Onderzoek en ontwikkeling

Onze laatste cijfers onderstrepen de belangrijke rol die de Belgische biofarmaceutische sector in Europa speelt. Dit was met name duidelijk tijdens de Covid-19 pandemie, waar de Belgische biofarmaceutische sector echt de uitdaging aanging, van onderzoek en productie tot de distributie van innovatieve nieuwe oplossingen voor de patiënt. 

Een globale aanpak van de waardeketen

In elk belangrijk aspect van de biofarmaceutische waardeketen, van onderzoek en ontwikkeling tot klinische proeven, productie en logistiek, en export, heeft België immers een sterke positie. Dit is te danken aan een unieke combinatie van een goed ontwikkeld ecosysteem, hoogopgeleide arbeidskrachten en sterke samenwerking met overheden en onderzoekscentra. 

We moeten ons er echter van bewust zijn dat deze positie niet als vanzelfsprekend kan worden beschouwd. De voordelen van de sterke aanwezigheid van onze biofarmaceutische sector zijn duidelijk, zowel vanuit het oogpunt van de gezondheidszorg als vanuit economisch oogpunt. Andere landen benijden België hiervoor en tonen steeds meer ambities om deze rol over te nemen.

Wij benadrukken dat wij onze leidende positie moeten blijven beschermen en handhaven, en dat wij de kans moeten grijpen om die in de komende jaren te versterken. Door nauwe samenwerking tussen de biofarmaceutische sector, onderzoekers, wetenschappelijke instellingen, overheidsinstanties, aanverwante industriële sectoren en belanghebbenden kunnen we opmerkelijke resultaten boeken.

Caroline Ven, CEO pharma.be

pharma figures nutshell

Export (Report to Society)

De knowhow op het gebied van export, samen met de aanwezige infrastructuur en het hoge niveau van connectiviteit met de rest van Europa en de wereld, maken van België een aantrekkelijk land om in te investeren en om nieuwe activiteiten in te ontwikkelen.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!