Bijlage 'De Tijd ' - Vandaag investeren voor de doorbraken van morgen

Sector
Patiënt
Sector
Onderzoek en ontwikkeling
Klinische studies
Markttoegang
Data en digitalisering

Innovatieve precisiegeneeskunde

De innovaties van vandaag bepalen mee of sommige, vandaag nog ongeneeslijke, ziekten genezen, behandeld of zelfs vermeden kunnen worden. Wetenschappelijke doorbraken zoals cel- en gentherapieën laten gepersonaliseerde behandelingen toe. De voorbije jaren is een opvallende trend richting geneeskunde op maat van de specifieke kenmerken van de patiënt merkbaar. Het potentieel van precisiegeneeskunde is bijzonder groot. Vandaag al kunnen meerdere kankers op die manier met succes behandeld worden en er worden nog heel wat doorbraken verwacht.

De razendsnelle evolutie in innovatieve precisiegeneeskunde verhoogt echter ook de druk op de farmaceutische sector, ziekenhuizen en patiëntenorganisaties om de informatie rond klinische studies sneller naar patiënten te laten doorstromen. 

In 'De Tijd' van 5 oktober, publiceert pharma.be een bijlage van twintig pagina's over de toekomst van onze sector. Met bijdragen van Philippe De Backer (voormalig minister en biotechinvesteerder), Mitchell Silva (CEO van Patient Centrics – Esperity), Sonja Willems (Voorzitter van het Observatorium voor de Pharmaceutische Industrie), Ans De Vos (Antwerp Management School), Frederik Peeters (een jonge werknemer die intussen ruim een jaar aan de slag is in de sector als medical affairs manager), Hakima Darhmouch (partner bij communicatiebureau Akkanto en gewezen journaliste), Patricia Van Dijck (voorzitter van de Task Force gezondheidsdata en digitalisering bij pharma.be), Prof. Philippe Kolh (Universitair Ziekenhuis Luik) en van enkele pharma.be collega's: Ann Adriaensen (Secretary General & Public Health Director), Nathalie Lambot (Public Health & Clinical Trials Advisor), Karen Crabbé (Economic & Health Data Advisor), Hanne Wouters (Market Access Advisor), Geert Steurs (Economics Director - Chief Economist) en David Gering (Communications Director). 

Ontdek alle artikels

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!