Transparantieregister publiceert nieuwe cijfers - Samenwerking essentieel voor medische vooruitgang en betere zorgverlening aan patiënten

Nieuws
Persbericht
Sector
Deontologie & Ethiek
Maatschappelijke impact
CVen lach

Samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen, artsen en patiëntenorganisaties is essentieel om succesvol kennis te delen en op te bouwen binnen het ecosysteem van de gezondheidszorg. Om de ontwikkeling van nieuwe behandelingen en een betere zorgverlening aan patiënten te bevorderen.  

De onafhankelijkheid van zorgverstrekkers en -instellingen wordt daarbij niet aangetast. 

pharma.be neemt haar verantwoordelijkheid met concrete stappen om de transparantie van de samenwerkingen te verhogen. Zo werd verleden jaar de zoekmachine op betransparent.be drastisch verbeterd. Dit jaar werden bijkomende concrete acties ondernomen om met name de informatie voor patiëntenverenigingen te vereenvoudigen. Ook hebben wij, luisterend naar de wensen van patiëntenverenigingen, de Code voor Deontologie van pharma.be aangepast.  

De publicatie van de nieuwste gegevens past in het kader van de inspanningen die de industrie doet op vlak van transparantie, samenwerking en dialoog. Dat zijn essentiële onderdelen om van gezondheid, gezamenlijk weer een prioriteit te maken in ons land.

Caroline Ven
CEO pharma.be
Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!