Report to Society: onze experten aan het woord

Nieuws
Newsletter
Informatie
Sector
Maatschappelijke impact

pharma.be biedt een overzicht van de maatschappelijke impact van de biofarmaceutische sector in het afgelopen jaar. Onze verschillende experten nemen het woord.

Waarom dit Report to Society?

De biofarmaceutische sector is een van de bolwerken van de Belgische economie. Maar de sector wordt vaak geconfronteerd met vele uitdagingen. Met ons tweede Report to Society wil pharma.be de toegevoegde waarde illustreren die de sector creëert voor patiënten en de samenleving.

Caroline Ven, CEO

Een positief effect op de economie

Onze succesvolle biofarmaceutische sector zorgt voor een directe economische return en heeft een positieveimpact op de overheidsfinanciën. Dankzij het internationale leiderschap groeit de werkgelegenheid in deze sector in België.

Thomas Cloots, Economic Advisor en Geert Steurs, Economics Director - Chief Economist

Beschikbaarheid van geneesmiddelen en vaccins

Geneesmiddelen moeten altijd beschikbaarzijn wanneer patiënten ze nodig hebben. In de werkelijkheid is dit niet altijd het geval. Daarom gaat pharma.be, samen met alle stakeholders in de distributieketen op zoek naar oplossingen om de impact van het niet-beschikbaar zijn van een geneesmiddel op de patiënt zoveel mogelijk te beperken.

Johan De Haes, Public & Animal Health Advisor

Patient Engagement

Patiëntenorganisaties en farmaceutische bedrijven werken steeds vaker samen. Voor de ondernemingen is dit  van onschatbare waarde om meer toegevoegde waarde te genereren door producten en diensten te ontwikkelen die werkelijk beantwoorden aan de behoeften van de patiënten.

Marie-Charlotte Destrée, Legal Counsel

Ethische en transparante communicatie

Tijdens het O&O-proces, maar ook later wanneer een geneesmiddel op de markt komt, werken biofarmaceutische bedrijven nauw samen met stakeholders uit de gezondheidssector. De interacties tussen zorgverleners en de biofarmaceutische sector zijn bijzonder goed door de wet geregeld om de onafhankelijkheid van de partijen te waarborgen.

Marie-Charlotte Destrée, Legal Counsel
Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!