pharma.be roept op tot verdere samenwerking voor ambitieuze nationale kanker strategie met holistische benadering

Persbericht

Kanker is, en blijft, een grote bedreiging voor onze samenleving. Kanker is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in België; we krijgen er bijna allemaal, vroeg of laat, rechtstreeks of onrechtstreeks, mee te maken. Hoewel de snelheid waarmee innovaties zich in dit domein opvolgen, ongezien is en resulteert in hoopgevende resultaten, blijft verdergaande actie cruciaal. 

Rol van België binnen Europa

Ons land staat traditioneel sterk in onderzoek en ontwikkeling, ook voor wat betreft Kankerbestrijding. België hoort bij de top als het gaat over het aantal klinische studies in Europa. Het gevolg daarvan is een versnelde toegang tot medische innovaties en nieuwe geneesmiddelen. 

Van het totale aantal oncologische klinische studies die in Europa werden uitgevoerd in 2020, werd 19% in België gerealiseerd. Een recente studie van Deloitte « Belgium as a clinical trilas location in Europe » toont eveneens aan dat er 175 oncologische klinische studies in België werden goedgekeurd in 2020. Dat komt neer op bijna 15 studies per maand. Het aandeel klinische studies op het gebied van oncologie is in 5 jaar tijd met meer dan 5% gestegen in ons land.

Caroline Ven, CEO van pharma.be zei vandaag:

“Europa heeft van kankerbestrijding een prioriteit gemaakt. De Europese Commissie wil met het “Europe’s Beating Cancer Plan” de bestrijding van de ziekte versterken. Met het Europese plan wordt kanker vanuit alle invalshoeken aangepakt: preventie, diagnose, behandeling en overleven.
In dat kader ondersteunt pharma.be het initiatief van het Belgische Kankercentrum om samen met alle belanghebbenden het Europese plan maximaal te vertalen naar de Belgisch context. 
De recent gepubliceerde Kankerbarometer van de Stichting tegen Kanker geeft een overzicht van de kankerzorg in België en de prioriteiten voor kankerbestrijding. 
Als innovatieve farmaceutische industrie ondersteunen wij volmondig hun pleidooi om samen met alle actoren een nieuw Nationaal Kankerplan op te stellen.
Met dit enthousiasme van sterke partnerschappen en samenwerkingsverbanden wil pharma.be bijdragen tot het verbeteren van het leven van de Belgische kankerpatiënten van vandaag – en van de patiënten van morgen.”

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!