Persbericht - Caroline Ven aan het roer van pharma.be

Persbericht
Sector

Caroline Ven (48) studeerde af aan de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de UFSIA. Ze begon haar carrière bij de studiedienst van KBC in 1993 waarna ze vijf jaar later in dienst trad bij het Economisch Departement van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en er in 2002 directeur werd.

In mei 2008 werd ze Kabinetschef van Eerste Ministers Yves Leterme en Herman Van Rompuy. In 2011 nam de econome de regie over bij VKW, het latere ETION. De voorbije twee jaar stond Caroline Ven aan het hoofd van The Blue Cluster, een organisatie die duurzame en innovatieve partnerships aanmoedigt tussen bedrijven in de « blauwe » economie (de zee en de oceaan).

Als bekend figuur in het Belgische economische en medialandschap draagt Caroline Ven ook bij aan de financiële krant De Tijd door de regelmatige publicatie van economische columns. Ze is daarnaast ondervoorzitter van de economische commissie van het VBO en zit ook in verschillende raden van bestuur (VITO, Bank J. Van Breda & C° en Bpost). Bovendien is ze ook lid van de inrichtende overheid van de Associatie KU Leuven.

Vandaag vervoegt ze pharma.be als CEO om Catherine Rutten, die de functie 7 jaar lang opnam, op te volgen.

caroline ven

Ik ben verheugd om met het hele team van pharma.be de fakkel over te nemen en te werken in een sector die vandaag meer dan ooit een cruciale rol speelt in onze maatschappij. Dankzij het onderzoeks- en ontwikkelingswerk in de strijd tegen COVID-19 van de bedrijven die lid zijn van pharma.be, bevestigt ons land haar internationale positie als incubator voor nieuwe vaccins en behandelingen. Daarnaast zijn we getuige van belangrijke veranderingen in het zorglandschap, zoals de ontwikkeling van gepersonaliseerde geneeskunde en digitale instrumenten voor preventie en diagnose die de levenskwaliteit van patiënten zullen verbeteren. Deze veranderingen zullen de komende jaren waarschijnlijk in een stroomversnelling komen. Daarom ben ik er nu al van overtuigd dat we meer moeten samenwerken om de beste behandelingen ten behoeve van de patiënten te blijven ontwikkelen. Om te meten en te begrijpen wat er in deze sector op het spel staat, zal ik de komende weken de contacten met de verschillende belanghebbenden, bedrijven, andere actoren in de gezondheidszorg en politici intensiveren.

Caroline Ven
CEO van pharma.be
Karel-Van-De-Sompel

"Ik ben erg blij met de komst van Caroline Ven aan het hoofd van pharma.be. Als sector die vooroploopt in innovatie, zijn we ons ervan bewust dat de toekomst van de gezondheidszorg samenwerking tussen alle belanghebbenden veronderstelt en nieuwe vaardigheden vereist. Dat vraagt ook partnerships in vakgebieden zoals artificiële intelligentie en gegevensanalyse. Caroline beschikt over alle kwaliteiten en ervaring die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan en onze belangen zo goed mogelijk te behartigen in het politieke en publieke debat. We zijn vastbesloten om haar in dit streven te steunen. Namens de biofarmaceutische sector wens ik haar veel succes met haar nieuwe missie."

Karel Van De Sompel
Country Manager & Managing Director bij Pfizer België en Voorzitter van pharma.be
Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!