Infosessie over de Kankerbarometer samen met Stichting tegen Kanker 22.06.2022

Newsletter
Sector
Maatschappelijke impact
Gezondheidsbeleid

Strijd tegen kanker opvoeren

Met het Europese plan tegen kanker wil de Europese Commissie de strijd tegen de ziekte nog opvoeren. Dit plan pakt kanker vanuit alle invalshoeken aan: preventie, diagnose, behandeling en overleving. Op 22 juni organiseerde pharma.be hierover een infosessie, samen met Stichting tegen Kanker. 

Het Belgische Kankercentrum wil met alle belanghebbenden samenwerken om het Europese plan zo goed mogelijk naar de Belgische context te vertalen. Als innoverende farmaceutische industrie staan wij vanuit pharma.be volledig achter dit pleidooi om samen werk te maken van een nieuw Nationaal Kankerplan. 

pharma.be is zelf ook een pleitbezorger van sterke partnerschappen en samenwerkingsverbanden. De Werkgroep Kankerplan van pharma.be (tijdens onze infosessie vertegenwoordigd door Jean-Yves Daxhelet, Policy Manager Oncology MSD) nodigde daarom graag Stichting tegen Kanker uit om de Kankerbarometer voor te stellen. Vanuit de pharma.be-kantoren gingen Brecht Gunst en Véronique Le Ray dieper in op de Belgische Kankerbarometer, die een overzicht geeft van de kankerzorg in België en de prioriteiten voor de strijd tegen kanker. 

kankerbarometer
De deelnemers met Marjan Willaert, Market Access Advisor pharma.be
Julie-Balducchi
Julie Balducchi
Event Manager pharma.be
Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!