IFPMA: VN, benadrukt de farmaceutische sector de nood aan ‘pandemic preparedness plans’ die innovatie en gelijkheid ondersteunen

Persbericht
Sector
Gezondheidsbeleid
Onderzoek en ontwikkeling

13 SEPTEMBER 2023, GENEVE – Vooruitlopend op de besprekingen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA78), waarschuwt de IFPMA (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations) dat de huidige ‘pandemic preparedness plans’ niet mogen ondermijnen wat effectief was als reactie op COVID-19 en zowel “innovatie als gelijkheid” dienen te ondersteunen.

IFPMA vraagt dat de huidige plannen worden versterkt om de ontwikkeling te ondersteunen van vaccins en behandelingen die nodig zullen zijn voor de volgende pandemie, samen met praktische maatregelen om te verzekeren dat er gelijke toegang is tot medische tegenmaatregelen in lageloonlanden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!