Vervallen en ongebruikte geneesmiddelen

Vervallen en ongebruikte geneesmiddelen horen niet thuis in de huisapotheek. Het gebruik ervan kan uw gezondheid schaden.

Je apotheker recupereert ze!

Je dient zich ervan te ontdoen, maar niet op eender welke manier.

In samenwerking met de regio's en de gemeenten, hebben de farmaceutische laboratoria een voor de patiënt gratis oplossing uitgewerkt. In elke regio kunnen de vervallen en ongebruikte geneesmiddelen worden teruggebracht naar de apotheek.

Een aantal regels is van kracht wanneer je je vervallen en ongebruikte geneesmiddelen terugbrengt. Deze regels worden weergegeven in een handige sorteerwijzer. 

Wat neemt je apotheker terug en wat niet?

Vervallen-ongebruikte-geneesmiddelen

Aarzel niet om contact op te nemen met uw gemeente (dienst leefmilieu) voor eventuele vragen of opmerkingen of stuur een mail naar info@goedgebruik.be.

Een gemeenschappelijk initiatief van apothekers, groothandelaars-verdelers, de farmaceutische industrie en de regionale overheden.

Vervallen-ongebruikte-geneesmiddelen-initiatiefnemers

Met zorg voor leefmilieu en klimaat - Report to Society

In de hele cyclus, van onderzoek tot productie, gebruik en vernietiging van geneesmiddelen, wordt heel bewust gefocust op het vermijden van verontreiniging. Hiervoor is samenwerking met alle actoren binnen de keten cruciaal.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!