Verklaring over distributie van Covid-19 vaccins

Informatie

pharma.be steunt verklaring van EFPIA & Vaccines Europe – 26 januari 2021

Wij begrijpen de frustratie die veroorzaakt is door recente berichten over vermindering in de levering van Covid-19 vaccins aan de Europese Unie. Covid-19 heeft invloed op ons allemaal en net als vele Europeanen, zijn wij nog steeds geraakt door de enorme menselijke en economische impact van deze pandemie. We delen de wens om veilige en doeltreffende vaccins, zo snel mogelijk, bij zoveel mogelijk mensen te krijgen.

De vaccinatie van miljoenen Europeanen, in slechts 12 maanden vanaf de eerste ontdekking van Covid-19, is een ongelooflijke prestatie op het gebied van samenwerking, wetenschap, productie en logistiek, waarbij EU instellingen, overheden, gezondheidssystemen, toezichthouders en de innovatieve geneesmiddelenindustrie betrokken zijn. De productie van miljarden dosissen voor burgers uit Europa en de hele wereld is een ongeziene uitdaging waarbij vele partners 24/24u samenwerken zonder concessies te doen aan de kwaliteit of veiligheid van de vaccins.

Schommelingen in de aanvoer van dosissen, hoewel zeer frustrerend, kunnen voorkomen in de productie van complexe biologische producten. Wetenschappers en experten uit de geneesmiddelenindustrie werken dag en nacht aan deze uitdagingen, verhoging van productiecapaciteit en fijn-afstemmingsprocessen. #WijGevenNietOp totdat er veilige en doeltreffende Covid-19 vaccins zijn voor iedereen die ze nodig heeft.

Become a member

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de farma-industrie, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!