Over Goed Gebruik

We vinden het allemaal vanzelfsprekend om geneesmiddelen binnen handbereik te hebben om ziekten te voorkomen, verlichten, verzorgen en genezen.

Geneesmiddelen zijn echter geen doorsnee producten. Ze bevatten een actief bestanddeel dat een specifieke ziekte bestrijdt in ons lichaam. Voor een optimale behandeling is het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met de geneesmiddelen die we nemen.

De 'Goed Gebruik' website werd ontwikkeld om de inspanningen van artsen en apothekers te ondersteunen. U vindt op deze pagina's alle nodige informatie over het goed gebruik van geneesmiddelen.

Nuttige tools:

  • www.e-bijsluiter.be : een up-to-date internetplatform voor publieks- en wetenschappelijke bijsluiters van humane geneesmiddelen en ook van diergeneesmiddelen. Naast de reeds bestaande functionaliteiten biedt het nieuwe platform een aantal nieuwe troeven die de site nog aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker maken. e-bijsluiter.be kan geraadpleegd worden op alle PC's, smartphones en tablets.

  • pharma.be video 'Therapietrouw en goed gebruik'

  • De « Geneesmiddelenpas »: een praktisch hulpmiddel dat u helpt om alle informatie m.b.t. uw gezondheid binnen handbereik te hebben, zoals bv. uw allergieën, uw persoonlijke medische aandachtspunten, de telefoonnummers van uw behandelende arts, van uw apotheker, van uw specialisten en van uw mutualiteit, … Deze pas kan ook alle belangrijke informatie over uw geneesmiddelen bevatten.