Steeds meer vrouwelijke leidinggevenden in de farmasector: “Een positieve evolutie!”

8 maart 2017 : Internationale Vrouwendag

07/03/2017

Het aandeel vrouwen in leidinggevende posities in de farmaceutische sector ligt op 31,5 %. In het managementteam klimt het aandeel vrouwen zelfs tot 41 %. Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart, interviewde pharma.be Maurienne Will, CEO van het farmaceutisch bedrijf Will-Pharma.

Maurienne Will over de troeven van vrouwelijke leidinggevenden:

“In de farmaceutische en medische sector zien we meer en meer vrouwen die leidinggevende functies bekleden, en dat is heel positief! Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen over belangrijke kwaliteiten beschikken voor posities met een grote verantwoordelijkheid, zoals luistervaardigheid en inlevingsvermogen. Bovendien zijn vrouwen vaak pragmatisch omdat velen onder hen de verantwoordelijkheid over werk en gezin moeten combineren. Dit is niet eenvoudig, maar werkt zeker verrijkend op beide terreinen.

Vrouwen zijn het symbool van een positieve evolutie in onze samenleving, een evolutie die we moeten koesteren en verder aansporen.”

Over haar persoonlijke ervaring:

“Het familiebedrijf Will-Pharma kende vroeger vooral mannelijke leidinggevenden. Als eerste vrouwelijke CEO van een nieuwe generatie, deed ik een nieuwe wind waaien door het bedrijf.

Het geheim achter een goede werking is diversiteit. Een breed scala van werknemers, zowel mannen als vrouwen, met diverse ervaringen en perspectieven, is noodzakelijk. Mannelijke collega’s beschikken vaak over andere kwaliteiten. Daar heb ik in het verleden ook al veel uit geleerd.”


Maurienne Will is sinds 2014 CEO bij Will-Pharma. Hiervoor bekleedde ze functies als New Business Manager bij Will-Pharma en als medisch afgevaardigde bij Merck Sharp and Dohme. Ze behaalde een Master in Management aan King’s College London, een Master in Human Molecular Genetics aan Imperial College London, en een Bachelor in Wetenschappen en Biologie aan de VUB in Brussel.

Will-Pharma, een familiebedrijf opgericht in 1924 in Nederland, heeft meer dan 90 jaar ervaring in de ontwikkeling en commercialisering van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen. Het bedrijf telt drie entiteiten verspreid over de Benelux.