Galenusprijs 2018: eosinofiele oesofagitis

Eosinofiele oesofagitis

14/05/2019

Eosinofiele oesofagitis is een chronische ontstekingsziekte van de slokdarm welke wordt veroorzaakt door een allergische reactie op voedselallergenen.

De behandeling die in aanmerking komt voor de Galenusprijs combineert een effectief topicaal corticosteroïd voor de behandeling van eosinofiele oesofagitis met een formulering welke specifiek is ontwikkeld voor de slokdarm. Ondanks het feit dat de werkzame stof goed gekend is, maakt de innovatieve combinatie het mogelijk om patiënten met eosinofiele oesofagitis te behandelen waarbij tegemoet wordt gekomen aan de medische nood tot behandeling van deze patiëntenpopulatie, wat uiteindelijk moet resulteren in een verbeterd kwaliteit van leven.

De prestigieuze Galenusprijs, de belangrijkste prijs in ons land voor farmaceutisch onderzoek, bestaat al meer dan 35 jaar en groeide uit een Frans initiatief dat intussen wereldwijde uitstraling geniet. Liefst 17 landen reiken de prijs elk jaar uit. De toonaangevende Galenusprijs bekroont jaarlijks een innovatief geneesmiddel en medical device, en een jonge beloftevolle onderzoeker in de farmacologie. De prijs bevordert de farmaceutische research en stimuleert therapeutische innovatie, en dat in het belang van de volksgezondheid.

Lees meer:

http://www.prixgalien-galenusprijs.be/