Galenusprijs 2018: migraine

Migraine

10/05/2019

Migraine is meer dan hoofdpijn; het is een neurologische aandoening die zich op diverse manieren uit en treft 11,4% van de bevolking (1) .

Migraine is wereldwijd één van de grootste oorzaken van invaliditeit (2) . Veel behandelingen, gebruikt om migraine te voorkomen, werden ontwikkeld voor andere ziektes, zoals hartaandoeningen of epilepsie (3). De behandeling die in aanmerking komt voor de Galenusprijs biedt het vooruitzicht op preventive van migraine, wordt goed verdragen en biedt een praktische therapeutische optie dankzij de toediening door middel van één maandelijkse subcutane injectie.

De prestigieuze Galenusprijs, de belangrijkste prijs in ons land voor farmaceutisch onderzoek, bestaat al meer dan 35 jaar en groeide uit een Frans initiatief dat intussen wereldwijde uitstraling geniet. Liefst 17 landen reiken de prijs elk jaar uit. De toonaangevende Galenusprijs bekroont jaarlijks een innovatief geneesmiddel en medical device, en een jonge beloftevolle onderzoeker in de farmacologie. De prijs bevordert de farmaceutische research en stimuleert therapeutische innovatie, en dat in het belang van de volksgezondheid.

Lees meer:

http://www.prixgalien-galenusprijs.be/

1.Woldeamanuel YW, Cowan YW. LJ. Neurol Sci. 2017 Jan 15; 372:307-315..
2. Steiner TJ, et al. Migraine the seventh disabler. J. Headache pain, 2013, 14 1-2
3. Diamond S et al. Patterns of Diagnosis and Acute and Preventive Treatment for Migraine in the United States: Results from the American Migraine Prevalence and Prevention Study. Headache. 2007; 47(3):355-63.