Eli Lily neemt Loxo Oncology over

07/01/2019

De Amerikaanse farmagigant Eli Lilly telt 8 miljard dollar (7 miljard euro) neer voor de overname van het eveneens Amerikaanse Loxo Oncology. Dat is een jong biofarmabedrijf uit Connecticut dat gespecialiseerd is in geneesmiddelen voor de behandeling van kankers. De deal werd maandag bekendgemaakt door Eli Lilly.

 De overname gebeurt in cash. Het bod, 235 dollar per aandeel, ligt 68 procent hoger dan de prijs van het aandeel Loxo bij sluiting van de beurs vorige week. De raad van bestuur van Loxo steunt het bod.

Eli Lilly is van mening dat Loxo Oncology een "veelbelovend portfolio" heeft van goedgekeurde geneesmiddelen en middelen in ontwikkeling.

De overname zou tegen eind maart rond moeten zijn. Volgens Eli Lilly wordt het zijn grootste overname in het domein van kankerbehandeling.

Het aandeel Loxo spurtte maandag in de voorbeurse handel in New York meer dan 60 procent hoger, in de richting van de overnameprijs. Het aandeel Eli Lilly ging na de aankondiging daarentegen ruim 2,5 procent lager.

Bron: Belga 07-01-2019