Bristol-Myers Squibb (BMS) neemt Celgene over

03/01/2019

Bristol-Myers Squibb (BMS) kondigde donderdag de overname van Celgene aan, één van de grootste Amerikaanse ontwikkelaars van  biotechnologische geneesmiddelen , een monsterfusie ter waarde van $ 74 miljard (65 miljard euro), volgens een verklaring van de farmaceutische gigant.

Na de buyout, die deels in contanten en deels in aandelen zal plaatsvinden, "zouden de aandeelhouders van Bristol-Myers Squibb ongeveer 69% van het bedrijf en die van Celgene ongeveer 31% bezitten", zegt de tekst.
Elke Celgene-aandeelhouder ontvangt één aandeel Bristol-Myers Squibb en voor elk aandeel $ 50.
"De transactie zal een bedrijf creëren gespecialiseerd in geavanceerde biotechnologische geneesmiddelen die voldoen aan de behoeften van patiënten met kanker, ontstekingsziekten, auto-immuunziekten en hartziekten en dit dankzij innovatieve geneesmiddelen  ", aldus Bristol-Myers Squibb.
Opdivo, een behandeling tegen kanker zoals melanoom, is één van de geneesmiddelen van Bristol-Myers Squibb.
Celgene, actief  in onderzoek en ontwikkeling naar behandelingen tegen auto-immuunziekten, werd vorig jaar versterkt op het gebied van oncologie door Juno Therapeutics te kopen, voornamelijk actief in het onderzoek naar behandelingen tegen leukemie.
Celgene is ook actief in multiple sclerose en hoopt binnenkort Ozanimod op de markt te brengen.
Het bedrijf was al een aantal maanden het onderwerp van terugkerende acquisitiegeruchten.

Bron: vertaling van Belga bericht 03-01-2019