Te krap in Brussel heeft het farmaceutische bedrijf Trenker een nieuwe zetel aangeboden in Waals-Brabant.

11/09/2018

Te krap in Brussel heeft het farmaceutische bedrijf Trenker een nieuwe zetel aangeboden in Waals-Brabant.

 

Het bedrijf in 6 cijfers:

- 3de generatie van de Trenker-familie. - 85 jaar. - 22 miljoen euro omzet in 2017. - 96 werknemers. - 25 % van het energieverbruik van het bedrijf wordt verzekerd door 552 zonnepanelen. - 15 miljoen euro investeringen.Kwaliteit, het belangrijkste voor uw gezondheid

Het Belgische bedrijf Trenker ontwikkelt en produceert geneesmiddelen, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen met een hoge toegevoegde waarde. Het staat bekend als een innovatieve marktleider op het vlak van producten voor haarverzorging en gewrichten.

Sterke familiebedrijven kunnen door hun geschiedenis heen vaak uitpakken met innovatie, ontwikkeling en onderzoek. In 2004 namen de broers Rodolphe en Tristan Trenker de touwtjes in handen en besloten de internationale farmaceutische sectoren te prikkelen. Ze zetten het werk verder dat hun vader Ady met passie uitvoerde sinds 1972, en vóór hem in 1933 werd opgestart door hun grootvader Rodolphe Henri.

"Een 100% onafhankelijk familiebedrijf met een sterk mensgerichte cultuur. " Trenker zet zijn expansie voort met een sterke focus op rigiditeit, dynamiek en creativiteit. Het bedrijf is hierom van bij de start 85 jaar geleden bekend in de medische wereld en hanteert dezelfde kwaliteitsnormen in de sector van de voedingssupplementen.
"Onze prioriteit is de ontwikkeling van innovatieve oplossingen met een hoge toegevoegde waarde voor patiënten en zorgprofessionals,” benadrukt gedelegeerd bestuurder Tristan Trenker.

Deze proactieve, wetenschappelijk onderbouwde keuze voor onderzoek gaf het laboratorium van Trenker de kans om innovatieve en effectieve producten te ontwikkelen die vandaag bijdragen tot het succes van het bedrijf. Een voorbeeld is Alline Procap, een voedingssupplement gebaseerd op keratine met een hoge biobeschikbaarheid gericht op de haargroei en de verbetering van de kwaliteit van het haar. Dit baanbrekende innovatieve product helpt intussen duizenden vrouwen en is nu ook een partner van Pink Ribbon, de organisatie die de strijd tegen borstkanker ondersteunt.

Een ander succesverhaal van Trenker is Mobilityl, dat een effectieve en duurzame oplossing biedt voor de gezondheid van de gewrichten. Dit voedingssupplement is overigens ook heel geschikt voor atleten. Toptennisser David Goffin is een van de meest trouwe gebruikers. En ter aanvulling zorgt de samenstelling van Biocondil voor de gezondheid van het kraakbeen van de gewrichten. De specifieke werkzame stoffen en de voortdurende verbetering van de technologische processen vormen de kracht van de Trenker.

Geloofwaardigheid en follow-up van de patiënten

Deze aanpak kan volgens de huidige managers van het bedrijf echter alleen deel uitmaken van een globale visie op de gezondheid en van een vertrouwensrelatie tussen de arts, de patiënt en het laboratorium. "We voeren tal van opvolgingsanalyses van onze producten uit in samenwerking met gespecialiseerde artsen en universiteitsprofessoren. Wanneer we gezondheidsprofessionals, ontmoeten, bevestigen zij dat onze voedingssupplementen beschikken over een echte toegevoegde waarde en geloofwaardigheid."

"We besloten te investeren in België om een betere controle te kunnen behouden op de kwaliteit van onze producten. "

De onophoudelijke zoektocht naar kwaliteit stuurt de industriële keuzes van het bedrijf. Er is bijvoorbeeld om en bij de 15 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe productie- en controle-eenheid in Nijvel die de kwaliteit van onze producten verder zal verbeteren.
Onze nieuwe labo’s en productielijnen, uitgerust met steeds efficiëntere apparatuur, zullen ons ook in staat stellen om de productiviteit van de teams te verbeteren en tegelijkertijd de arbeidsomstandigheden van onze werknemers te verbeteren.

De traceerbaarheid

Al onze grondstoffenleveranciers zijn erkend en ondergaan regelmatig kwaliteitscontroles. We eisen van al onze partners een volledige traceerbaarheid en transparantie.

Export is de volgende stap

Hoewel het bedrijf aanwezig is in een dozijn niet-Europese landen, bedraagt de export slechts 7% van de omzet. Gezien de nieuwe productiecapaciteit startte het bedrijf in september 2017 een exportafdeling op met de ambitie om binnen de 5 jaar een duurzame, internationaal erkende partner te worden.

Persc ontact: Gracious Tel : 02 346 60 59 team@gracious.press
Bijlage (1)

De kwaliteitscontrolegarantie

“Het bedrijf past in de dagelijkse praktijk dezelfde kwaliteitsnormen en de meest geavanceerde wetgeving toe voor de beide sectoren van het assortiment: de GMP-normen (Good Manufacturing Practices) die gelden voor geneesmiddelen en de HACCP-normen (Hazard Analysis - Critical Controle Point) die specifiek gelden voor voedingssupplementen. Wat de grondstoffen betreft gebeurt de keuze van de leveranciers via minutieus onderzoekswerk in combinatie met een strenge kwaliteitscontrole en traceerbaarheid op grond van de bestaande regelgeving," verzekert Tristan Trenker.

In de bedrijfsgebouwen zijn de productiecircuits voor medicijnen en voedingssupplementen hermetisch van elkaar gescheiden. "Zij hebben elk hun eigen systemen voor persluchttoevoer, gezuiverd water, luchtzuivering en zijn onderworpen aan afzonderlijke controles van het FAGG voor de geneesmiddelen en het FAVV voor de voedingssupplementen" (1) aldus Ellen De Smul, QA- en QP-manager bij Trenker.

(1) Het bedrijf is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) en het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen)


Bijlage (2)

Duurzame energie

Trenker neemt zijn verantwoordelijk op ten aanzien van het en koos dan ook om resoluut te gaan voor groen en duurzaam ondernemen. Dit start bij de keuze van de energie en de aanpak van de gebouwen. Zo zijn er onder meer het gebruik van lucht/waterwarmtepompen voor de verwarming en de koeling of de plaatsing van 552 zonnepanelen die voor een kwart van het elektriciteitsverbruik van het bedrijf zorgen.


Bijlage (3)

De producten : Voedingssupplementen ALLINE PROCAP helpt het haar gezond te houden. ALLINE PRODERM is uw bondgenoot voor een stralende huid. AQTIF 100 draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. AQTIF 25 draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. BIOCONDIL Voor gezond kraakbeen. BIOCONDIL + MOBILITYL PACK Een unieke combinatie voor soepele gewrichten en pezen. BIOCONDIL + NC2 PACK Een unieke combinatie voor de werking van het kraakbeen. BIOCONDIL + USA300 PACK Een unieke combinatie voor gezond kraakbeen. BIOGLUCOSAMINE MAX helpt de werking van het kraakbeen te garanderen. BIOLÉINE zorgt ervoor dat u in goede gezondheid blijft. EXILIS helpt u gewicht te verliezen Thee-extract wordt traditioneel. IMUTIS draagt bij tot een goede werking van het immuunsysteem. KWALITIS bevordert een goed mentaal evenwicht. MAGNESIS TRENKER bevat een magnesium van de jongste generatie. MEMOVITAL bevordert het geheugen en het concentratievermogen. MENTALIS STRESS helpt het lichaam tegen stress, mentale en fysieke vermoeidheid. MOBILITYL helpt de gewrichten soepel te houden. NC2 garandeert de werking van het kraakbeen. SUMIVITAL draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. USA300 bevat soja-extracten. CEREVISIA 500 De darmflora van een gezonde persoon bevat miljarden bacteriën die essentieel zijn voor de gezondheid. Deze micro-organismen spelen een belangrijke rol in het verteringsproces en dragen bij tot een sterker immuunsysteem van de darmflora in alle situaties (reizen, stresssituaties,…).

Geneesmiddelen Benzadermine gel is bestemd voor de lokale behandeling van acne vulgaris. STAPHYCID - GÉLULES is aangewezen voor de behandeling van huidinfecties. STAPHYCID - SIROP is aangewezen voor de behandeling van huidinfecties. FERRICURE - GÉLULES voor gebrek aan ijzer. FERRICURE - SOLUTION Gebrek aan ijzer. RELAXINE is een zacht kalmeringsmiddel op basis van planten.

Medisch hulpmiddel HYAFLEX is aangewezen bij de behandeling van gewrichtspijn. HYAFLEX FORTE is aangewezen bij de behandeling van gewrichtspijn.

Veterinair product EQUICARTIL Gewrichtsstijfheid van paarden. HYAFLEX FORTE VÉTÉRINAIRE is aangewezen bij de behandeling van gewrichtspijn. HYAFLEX VÉTÉRINAIRE HYAFLEX bestrijdt gewrichtspijn