Pfizer gaat in zee met Start it @KBC

21/08/2018

Pfizer, de wereldwijde producent van geneesmiddelen en vaccins, sluit aan bij de accelerator "Start it @KBC", een initiatief dat jonge starters dichter brengt bij grote spelers. Met dit partnerschap krijgen 50 jonge bedrijven binnen Start it @KBC toegang tot de kennis en het netwerk van de farmaceutische groep. Het partnerschap is dinsdag bekendgemaakt tijdens de derde editie van Start it @KBSea, die alle ondernemers jaarlijks samen brengt in Oostende.

Start it @KBC begon vijf jaar geleden als incubator en accelerator ter ondersteuning van jonge bedrijven. Starters kunnen genieten van de kennis en ervaring van gevestigde bedrijven, terwijl die bedrijven dan weer kunnen profiteren van jonge, innovatieve ideeën binnen en buiten hun sector. Ondertussen sloten onder meer Voka Health en Imec al aan en daar komt nu met Pfizer een eerste structurele partner uit de gezondheidszorg bij.

"Voor Start it @KBC opent dit partnership meer dan één deur. In de eerste plaats voor 'onze' meer dan 50 start-ups in de sector. Zij krijgen nu toegang tot de expertise en het internationale netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers ter wereld. We doen dan ook een warme oproep aan alle healthtechstarters om hun kandidatuur in te dienen voor onze volgende selectieronde in september", zegt Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC.

Pfizer hanteert het motto "We innovate to improve your life. Let's connect!" en geeft daar nu gestalte aan door dit partnerschap. "Innovatie is voor een bedrijf als Pfizer ontzettend belangrijk. We zijn steeds op zoek naar het creëren naar meerwaarde voor onze patiënten", klinkt het.

"We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken innovatie sneller bij patiënten, artsen en ziekenhuizen terechtkomt. Voor ons is het partnership met Start it @KBC de ideale manier om onze farmaceutische expertise te koppelen aan de technologische kennis van start-ups. Zo willen we samen sneller impactvolle innovaties ontwikkelen die de patiënten helpen", zegt Karel Van De Sompel, directeur en landmanager van Pfizer België. Pfizer wil met de incubator een "Health Valley" creëren, naar analogie van het Amerikaanse Silicon Valley.

Het partnerschap is gelanceerd tijdens Start it @KBSea waar een duizendtal jonge ondernemers samen komen om met contacten te leggen, te netwerken maar ook deel te nemen aan workshops. Het evenement begon met de Dragon's Den waar twaalf jonge ondernemingen hun idee voorstelden aan een zeskoppige "draak", een jury met onder meer Johan Vande Lanotte.

 

Bron: Belga 21/08/2018