Ann Adriaensen (pharma.be) nieuwe voorzitter Doorzichtigheidscomité FAGG

22/05/2015

Ann Adriaensen, secretaris-generaal van pharma.be, is op 21 mei verkozen tot nieuwe voorzitster van het Doorzichtigheidscomité van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondsheidsproducten (FAGG).

Ann Adriaensen is apotheker van opleiding en sinds 2010 aan de slag bij pharma.be, aanvankelijk als Adviseur Volksgezondheid, later Directeur Volksgezondheid. Vandaag is zij Secretaris-Generaal van de vereniging. Zij vertegenwoordigt sinds 2012 pharma.be in het Doorzichtigheidscomité van het FAGG.

Als nieuwe voorzitter wenst Ann Adriaensen samen met de andere leden van het Comité het FAGG te begeleiden naar een performant, "state of the art" geneesmiddelenagentschap dat een internationale referentie is. Zodat het FAGG kan uitgroeien tot een toonbeeld van samenwerking tussen alle stakeholders, tot een sleutelrapporteur in Europese dossiers en tot een aantrekkingspool voor klinische studies in België.

Over het Doorzichtigheidscomité:

Het Doorzichtigheidscomité waakt over de goede besteding van de middelen van het FAGG, en is tevens bevoegd om adviezen en suggesties uit te brengen aan de minister van Volksgezondheid op het vlak van het management van het FAGG.

Dit comité bestaat uit de administrateur-generaal van het FAGG, vertegenwoordigers van de minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, en vertegenwoordigers van de sectoren die bijdragen tot de inkomsten van het FAGG, en een Inspecteur van Financiën, aangewezen door de minister van Begroting.