23 maart 2018 – Amgen verkozen tot nieuw lid van de Raad van Bestuur op de Algemene Vergadering van pharma.be

26/03/2018

De Algemene Vergadering van pharma.be heeft op 23 maart 2018 de openstaande boardmandaten ingevuld voor een duur van drie jaar. Amgen, vertegenwoordigd door Corinne Blachier-Poisson Buffet werd als nieuw lid van de Board verkozen. Daarnaast zijn de mandaten van AbbVie, Celgene, Eli Lilly en Pfizer, respectievelijk vertegenwoordigd door Thibault Massart, Michel Collard, Frédéric Clais en Karel Van De Sompel voor een nieuwe periode van drie jaar verlengd.

We heten Amgen van harte welkom, feliciteren de herbevestigde leden met hun verkiezing, en danken de andere kandidaten voor hun interesse in het opnemen van een boardmandaat.

Onze bijzondere dank gaat uit naar Boehringer Ingelheim, en naar de heer Pascal Piedbois en zijn team in het bijzonder, voor alle inzet tijdens de afgelopen drie jaar als lid van de Raad van Bestuur.

De Board zal in haar nieuwe samenstelling voor het eerst samenkomen op woensdag 25 april 2018.

Klik hier om de nieuwe samenstelling van de Board te bekijken.

Ten slotte gaf dr. Ri de Ridder, de Directeur Generaal van het RIZIV die over enkele weken met pensioen gaat, zijn visie over de toekomst van gezondheidszorg en het geneesmiddelenbeleid in België.

Dr. Ri De Ridder: “Embrace the change, embrace the innovation and bring it back to patients”

De topman van het RIZIV analyseerde eerst enkele markante cijfers van het geneesmiddelengebruik en de geneesmiddelenuitgaven, en deelde daarna zijn visie over het farmaceutische beleid van morgen. Verandering blijkt daarin de rode draad te zijn. Zowel de rol van (ondermeer) de apotheker, als die van de burger (“hoe tevreden is de burger met het gezondheidszorg beleid?”) zal ingrijpend veranderen, mede door de komst van nieuwe technologie in de gezondheidszorg en de beschikbaarheid van meer data. Dit zal niet alleen tot meer gezondheidsefficiëntie leiden, maar zal tevens een ethisch debat met zich meebrengen over de grenzen van de verantwoordelijkheid inzake zorg, tussen individu en samenleving.

Dr De Ridder eindigde met een verwijzing naar de spanning tussen globalisatie en lokale innovatie. HTA, BeneluxA, MoCA, horizonscanning, MEA, RWE, bieden volgens hem antwoord op de globale evoluties. Door terug te keren naar gezondheid en gezondheidzorg op populatieniveau, door decentralisatie van het beheer van de volksgezondheid en tenslotte door een intensere internationale samenwerking, kunnen we ons voorbereiden op de toekomst, alsnog dr. De Ridder.