Lilly België viert zijn 50ste verjaardag

 

Op 19 juni vierde Eli Lilly Benelux zijn 50ste verjaardag. Eli Lilly Belgium werd namelijk op 19 juni 1969 opgericht. Dat was een maand voor de eerste maanlanding en de eerste overwinning van Eddy Merckx in de Ronde van Frankrijk. Al 50 jaar innoveert Eli Lilly in het hart van de hoofdstad van Europa.

Eli Lilly, een lange geschiedenis

In 1876 stichtte kolonel Eli Lilly, een apotheker en veteraan van de Amerikaanse Burgeroorlog, een laboratorium in Indianapolis, in de Verenigde Staten om farmaceutische producten van topkwaliteit te ontwikkelen, uitsluitend op artsenvoorschrift. Zo werd een van de eerste kwaliteitslaboratoria voor klinisch onderzoek geboren. De traditie van Lilly is vooral gebaseerd op de verbetering en de kwaliteit van bestaande producten maar ook op de ontdekking en perfectionering van nieuwe middelen en effectievere behandelingen.

Vandaag focust het bedrijf Eli Lilly op vijf specifieke therapeutische domeinen: oncologie, metabolische ziekten (diabetes en groeistoornissen), immunologie (meer bepaald reumatoïde polyartritis en psoriasis), pijn (met inbegrip van migraine) en neurodegeneratieve aandoeningen.

Lilly telt wereldwijd meer dan 33.000 medewerkers, van wie er meer dan 7.500 (23%) actief zijn in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf voert in meer dan 55 landen klinische studies uit, heeft onderzoeks- en ontwikkelingscentra in 8 landen en herinvesteert 21,6% van zijn omzet in O&O.

Frédéric Clais is algemeen directeur van Lilly Belgium

"Wij zijn er trots op dat de geneesmiddelen van Lilly in de afgelopen 50 jaar Belgische patiënten en gezinnen hebben geholpen. Meevoelen en ontdekking is het dubbele doel van Lilly. Met de ambitie om het leven van alle mensen op de planeet beter te maken. "For patients, with people and by products" zijn de drie P's die Lilly Belgium in de voorbije halve eeuw hebben gekenmerkt. Na 50 jaar voelt het alsof we een belangrijk hoofdstuk afsluiten en een nieuw beginnen. Lilly Belgium is meer dan ooit vastberaden om te blijven innoveren om het leven van patiënten in België beter te maken."

Eli Lilly website