“Laten we samenwerken om een duurzame gezondheidszorg op te zetten, waarbij wetenschap voorop staat”

De start van 2019 luidde ook een nieuwe fase in in de carrière van Brigitte Nolet, die Algemeen Directeur werd van Roche België en Luxemburg. Brigitte is ook lid van de Raad van Bestuur van pharma.be.

Brigitte Nolet, Algemeen Directeur van Roche België en Luxemburg

 

 

 

Brigitte Nolet, in januari ben je begonnen als de nieuwe algemene directeur van Roche. Waarom koos je voor België?

Ik ben afkomstig uit Canada en tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over hoe onze landen met elkaar verbonden zijn - van handel, over immigratie, tot onze relatie tijdens Wereldoorlog II. Ik ben dus altijd tot België aangetrokken geweest. Ik heb ondertussen ook ontdekt dat België een voorloper is wat betreft nieuwe technologieën en geneesmiddelen, en dat het een sterke reputatie heeft in het veld van klinisch onderzoek. Daarom was ik erg blij dat ik afgelopen winter benoemd werd tot algemeen directeur van Roche België en Luxemburg. Tot nu toe is het al een fantastische ervaring geweest.

Je werkt nu 13 jaar voor Roche, maar je begon je carrière als maatschappelijk werkster in projecten voor de federale overheid in Canada.

Ja, dat klopt. Ik voel me bevoorrecht omdat ik doorheen mijn carrière leidersinzicht in de drie sectoren heb kunnen verwerven; ik heb namelijk in de publieke, de non-profit en de privésector gewerkt, en dat altijd met gezondheidszorg in het achterhoofd. Ik heb diploma's in sociaal werk en in communicatie. Tijdens mijn eerste baan deed ik maatschappelijk werk waarbij ik lokale gemeenschappen ondersteunde in opdracht van het federale departement “Health Canada”. Als lid van de eenheid voor de preventie van huiselijk geweld en van de eenheid voor voorlichting en preventie op het gebied van hiv/aids heb ik een echte passie voor het werk ontwikkeld. Daar heb ik voor het eerst gezien hoe belangrijk het is om samen te werken als je een gemeenschappelijk doel nastreeft.

Daarna ben ik overgestapt naar de politiek, en heb ik voor verschillende ministers van de federale overheid gewerkt, voordat ik in 2002 bij de farmavereniging in Canada aan de slag ging en in 2006 begon bij Roche. Ik heb voor Roche Canada gewerkt, maar ook in de hoofdzetel in Bazel, Zwitserland, als hoofd van de afdeling Global Health Policy van de farmaceutische afdeling, en in een commerciële functie in het Verenigd Koninkrijk.

‘Samenwerken’ lijkt wel een sleutelwoord voor je carrière te zijn?

Absoluut. Tijdens mijn werk als hoofd van het departement Global Health Policy heb ik met collega’s uit de hele wereld samengewerkt. Zo kon ik hun inspanningen voor partnerschappen met de overheid ondersteunen. Wat mij drijft, is dat ik die trilaterale partnerschappen tussen de publieke, de non-profit- en de privésector kan ontwikkelen. Door mijn ervaring begrijp ik de drie perspectieven heel goed. Ik vind het cruciaal om elkaars standpunt te begrijpen, zodat we ons kunnen concentreren op het behalen van duidelijke en betere resultaten.

Het was heel verrijkend om te zien hoe overheden binnen verschillende contexten van gezondheidszorg probeerden om hun eigen gezondheidszorgsysteem te ontwikkelen. Soms kunnen ontwikkelde systemen veel leren van de creativiteit van ontwikkelingslanden, die met soms met grote stappen vooruitgang kunnen boeken in de ontwikkeling van hun systeem. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de ontwikkeling van digitale gezondheid in sommige Afrikaanse landen en naar hoe informatie via gsm’s gedeeld wordt. Ik ben ervan overtuigd dat wij, in de ontwikkelde landen, veel kunnen leren van die ervaringen.

Wat zou je hier in België graag bereiken?

Het eerste perspectief is dat van mijn gezin. Ik heb namelijk twee dochters en een echtgenoot; mijn belangrijkste taken zijn dus moeder en echtgenote zijn. Mijn grootste prioriteit is om ervoor te zorgen dat mijn gezin zich thuis voelt en gelukkig is. Tot nu toe zijn we in de wolken over onze verhuis, onze overgang, en over hoe vriendelijk en attent de Belgen zijn. Iedereen is zo aardig en genereus voor ons.

Wat Roche betreft, kan ik niet wachten op de kansen om met de overheid en andere stakeholders samen te werken, zodat we steeds betere resultaten kunnen behalen voor patiënten en hun families. Zoals ik eerder al zei, heeft België een sterke reputatie als koploper in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en zorgoplossingen. Hoe kunnen we dus samenwerken om niet alleen aan de verwachtingen te voldoen, maar ze ook te overtreffen? Hoe kunnen we samenwerken om ervoor te zorgen dat deze vooruitgang meer efficiëntie kan opleveren die de duurzaamheid van het systeem in de toekomst ondersteunt? Hoe kunnen we er op dezelfde manier voor zorgen dat het lokale gezondheids- en economische beleid steunt op wetenschappelijke kennis?

En wat de industrie betreft, sta ik versteld van al de gepassioneerde mensen die ik ontmoet heb in de raad van bestuur van pharma.be. Het zijn toegewijde en dynamische mensen die verantwoordelijke partners willen zijn, en die erg begaan zijn met België, de Belgische gezondheidszorg en de Belgische economie. Ik heb in veel landen gewerkt, en de toewijding bij pharma.be is erg groot. En ongeacht welke regering er aan de macht komt, willen we de toekomstige gezondheids- en economische agenda's van de regering blijven steunen.

Ten slotte ligt het coachen van vrouwelijke leidinggevenden je nauw aan het hart. Vertel eens over je ervaringen bij Roche, en je betrokkenheid bij de Healthcare Businesswomen’s Association.

Ten eerste ben ik onder de indruk en voel ik me vereerd omdat ik Roche België en Luxemburg mag leiden; 68% van de medewerkers zijn vrouwen. Het is geweldig om te zien welke bijdragen al die vrouwen leveren in alle functies van het bedrijf. Op globaal niveau zijn ongeveer een kwart van de algemeen directeurs en country managers van Roche vrouwen, en voor 2020 hebben we als doel om het percentage van vrouwen in leidersposities te verhogen naar 29%. Ik kan met tevredenheid zeggen dat sinds 2018 30% van de belangrijkste leidersposities wordt uitgeoefend door vrouwen. Maar we mogen hier niet stoppen. We moeten ervoor zorgen dat het aantal vrouwen in leidinggevende posities in de toekomst blijft toenemen.

In 2016 was ik in het farmaceutische departement van Roche inaugureel voorzitter van de Beroepsorganisatie voor Vrouwen in de afdeling 'global product strategy'. Het was een hele eer om dit initiatief te leiden en om te leren van die fantastische vrouwen en mannen die ons werk ondersteunden.

Ik ben trots om een mentor te zijn in het Europese hoofdstuk van de Healthcare Businesswomen’s Association. Vrouwen begeleiden is echt mijn passie, binnen Roche maar ook daarbuiten. Ik vind dat coaching grenzen, bedrijven en rollen overstijgt. Het is geweldig om vrouwen te kunnen helpen en te ondersteunen om hun carrière verder te ontwikkelen en zich volledig te ontplooien, waar ze zich ook bevinden.