"Uitdagingen ombuigen in opportuniteiten"

 

Sarah Taybi, CEO Medista

 

 

 

België is een farmavallei, een life science ecosysteem waarin naast de biofarmaceutische bedrijven ook veel andere bedrijven en toeleveranciers actief zijn. Een gesprek met Sarah Taybi, een jonge onderneemster. 

Sarah Taybi, waarom koos u ervoor om ondernemer te worden ?

"Na 18 jaar in de farmaceutische sector heb ik in 2018 besloten om Medista over te nemen; een bedrijf gespecialiseerd in medical sampling en distributie van geneesmiddelen. Intussen is het bedrijf, amper één jaar na de overname, nauwelijks herkenbaar. Er is aanzienlijk en toekomstgericht geïnvesteerd. Een van de eerste beslissingen na de overname was de relocatie naar de rand van Brussel, omwille van de centrale ligging.Uiteraard beslis je niet zomaar om een bedrijf over te nemen. Na bijna 20 jaar in de sector kom je wel vaker opportuniteiten tegen. Wanneer je dan de kans krijgt om een bedrijf over te nemen, dat perfect aansluit bij je ervaring op een ideaal moment, dan twijfel je niet."

Wat is tot nu toe uw loopbaan geweest?

"Ik heb in mijn carrière voor Medista gewerkt voor nogal wat farmaceutische bedrijven, zoals Novartis, Nycomed, XPE Pharma & Science., … Aan het begin van mijn carrière heb ik het geluk gehad om deel te nemen aan het programma « Young Leaders - Inspiring Mentors ». Gedurende een jaar heb ik samen met Bart De Smet, CEO van Ageas, een coachingtraject doorlopen. Het is vooral dankzij hem dat ik de stap naar het entrepreneurship op het juiste moment heb gezet."

Wat zijn de uitdagingen in 2019 ?

"Het is een boeiend jaar geweest voor mij, met tal van nieuwe uitdagingen. Maar dat is deel van de essentie van ondernemen: uitdagingen ombuigen in opportuniteiten wanneer de kans zich voordoet. In de farmaceutische sector is er aan uitdagingen nooit een gebrek. Ook de nieuwe wetgeving omtrent medical sampling is zo’n uitdaging."