pharma.be Dialogue 2018

 

Op 20 november 2018 vond ons jaarlijkse pharma.be 'Dialogue' evenement plaats, onder het thema “innovating for better health”.

Dit jaar kozen we ervoor om innovatie, waaronder immunotherapie en cel- en gentherapie, in de kijker te zetten. We brachten enkele belangrijke spelers samen uit het unieke Belgische ecosysteem dat wetenschappelijk onderzoek stimuleert en patiënten in België zo snel mogelijk toegang verleent tot de meest veelbelovende behandelingen.

De professoren Tessa Kerre, Barbara De Moerloose en Michel Delforge gaven uitleg bij deze nieuwe technieken. Ze geven patiënten veel hoop en zijn intussen reeds werkelijkheid geworden voor patiënten zoals Nathan en Emilie.

Jérôme Van Biervliet van het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) benadrukte het belang van de samenwerking tussen de academische wereld en (bio)farmaceutische bedrijven in ons land.

De dynamiek en de inzet van de bedrijven voor patiënten werden door Valdelene Iglesias Langer, Uitvoerend Directeur bij Bristol-Myers Squibb België, aangehaald als één van de redenen om de toekomst positief tegemoet te zien. De weg naar deze nieuwe therapieën is nochtans nog maar net begonnen. Antony Blanc, expert Biotech bij McKinsey Company, stelde de talrijke troeven voor die België kan benutten om de uitdagingen m.b.t. deze nieuwe therapieën aan te gaan.

Tenslotte deelde Minister van Volksgezondheid Maggie De Block haar politieke visie op deze therapeutische innovaties, waarbij ze verwees naar de talrijke initiatieven die tijdens deze legislatuur werden genomen om patiënten snel toegang te geven tot deze vooruitstrevende behandelingen.

In deze nieuwsbrief krijgt u een overzicht van onze conferentie en ontdekt u deze nieuwe therapeutische technieken. Meer dan ooit ondersteunen we innovatie en verdedigen we de knowhow van België en zijn (bio)farmaceutische bedrijven met slechts één doelstelling: de zorg om de patiënt.

Catherine Rutten

CEO pharma.be

Bekijk hier de foto’s van Dialogue 2018