Catherine Rutten - Juli 2018

Beste lezers,

De eerste zes maanden van het jaar zijn voorbij. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om een eerste bilan van 2018 op te maken.

Sinds de zomer van 2016 verwelkomde pharma.be tien nieuwe leden, een bijkomend bewijs dat België zijn imago van “pharma valley” verder versterkt.

Het zijn bedrijven die ofwel opgestart zijn in België, of die beslist hebben om zich hier te vestigen om actief deel te nemen aan de dynamiek van ons biofarmaceutisch ecosysteem.

pharma.be ondersteunt en onderlijnt dagdagelijks deze uitzonderlijke capaciteit en het werd in deze maand juni onderstreept met de viering van de 10e verjaardag van IMI, het Innovative Medicines Initiative. In deze nieuwsbrief vindt u een interview met professor Michel Goldman, de eerste directeur van het IMI.

Gezondheid is een globaal gegeven, dus namen we met bijzondere interesse kennis van de nieuwe publicatie over antibioticagebruik bij dieren. Sinds 2011 werden diverse initiatieven genomen, waaronder de “conventie antibiotica” (2016) met de ministers De Block en Borsus. Vandaag stellen we een duidelijk dalende trend in het antibioticagebruik bij dieren vast. Het volledige BelVetSac 2017 rapport vindt u terug in de rubriek gewijd aan dit onderwerp.

Tot slot, wensen we de Europese federatie van farmaceutische verenigingen en industrie (EFPIA) een gelukkige 40ste verjaardag toe. We laten Nathalie Moll, algemeen directeur, aan het woord. Dit jubileum valt samen met de lancering van de tweede fase van de informatiecampagne #WijGevenNietOp, met als leidmotief "voor een betere toekomst”. Ontdek hier de nieuwe posters en de nieuwe video.

Veel leesplezier.

Het hele pharma.be team wenst u een mooie zomer toe.

Catherine Rutten

CEO pharma.be