Innovatie in de kijker

Beste lezers

In juni zetten we innovatie, de motor van onze sector, in de kijker.

In november 2017 hebben we een campagne opgestart om de passie, expertise en betrokkenheid te onderstrepen van alle actoren die actief zijn in farmaceutische innovatie, ten dienste van de patient. Intussen hebben reeds meer dan 100 werknemers uit de biofarmaceutische sector in ons land deelgenomen aan deze campagne #WijGevenNietOp. De campagne loopt via sociale media, en hun engagement werd reeds door meer dan 1,7 miljoen mensen gezien.

Ook in de recent uitgereikte Galenusprijs stond innovatie centraal. U kan meer lezen over de verschillende behandelingen die genomineerd waren, en beoordeeld werden door een wetenschappelijke jury, onder leiding van prof. P. Van De Borne.

Nog meer spotlights op innovatie, in een tentoonstellingdie liep in het Europese Parlement. Deze tentoonstelling was een initiatief van onze collega’s van EFPIA en belichtte de behandelingen van morgen. Ze kon op veel enthousiasme en interesse rekenen.

Ten slotte, een terugblik op de voorbije 50 jaar innovatie, naar aanleiding van de 50ste verjaardag van IFPMA, de internationale vereniging van internationale farmaceutische bedrijven en associaties.

Veel leesplezier,

Catherine Rutten
CEO pharma.be