pharma.be

Als volwaardige partner van artsen, apothekers, ziekenhuizen, overheden en andere gezondheidspartners, streeft pharma.be naar de bevordering van een betere gezondheidszorg door het aanmoedigen van therapeutische innovatie in het domein van de geneesmiddelen voor humaan gebruik. Topprioriteit is dan ook dat de patiënt zo snel mogelijk kan beschikken over de nieuwste therapieën, die voortkomen uit Onderzoek en Ontwikkeling.

Meer informatie

Publicaties Multimedia
 • 15 juli 2020

  Het pilootproject e-PIL

  Het pilootproject e-PIL werd in augustus 2018 gestart en heeft tot doel de vervanging van de papieren bijsluiter door de elektronische bijsluiter, in de verpakking van geneesmiddelen voor ziekenhuisgebruik in België en Luxemburg, te testen. Het wordt door de bevoegde Belgische en Luxemburgse autoriteiten ondersteund, en werd door de Europese Commissie toegelaten. Lees meer

 • 7 juli 2020

  Newsletter - Chiffres pharma 2019, Juillet 2020

  7 juillet 2020 Lees meer

 • 7 juli 2020

  Newsletter - Pharma figures 2019, juli 2020

  7 juli 2020 Lees meer

events

Data Transparency Conference - Demystifying Clinical Data Transparency: Lessons learnt so far

12.02.19

Beyond being required by law, data transparency in clinical trials is also an ethical and business critical aspect of drug development. Data Transparency is important to reduce avoidable burden on and/or risk to trial subjects due to the avoidance of unwarranted trial repetition, enable data-driven decisions by healthcare professionals, regulators, price selection, and pharmaceutical companies, and finally to ensure unbiased reporting of clinical trials. Throughout this Conference, we will tackle data transparency from different angles with experts from the field.

Alle evenementen
Alle evenementen

Facts and figures

 • In België werken er meer dan 37.000 mensen
  in de (bio)farmaceutische sector
 • Dagelijks investeren (bio)farmaceutische bedrijven die gevestigd zijn in België bijna
  10 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling
 • België is leider in klinische studies: nr. 2 in Europa
 • In 2018 werd dagelijks voor bijna 118miljoen euro
  aan (bio)farmaceutische producten geëxporteerd vanuit België
 • De Animal Health leden van pharma.be produceren 1173 diergeneesmiddelen en 222 veterinaire vaccins (85 % van de in België beschikbare diergeneeskundige producten)

Projecten & partnerschappen

 • Patiëntgedreven innovatie

  Op de 'Patiëntgedreven innovatie' website kan u al de nodige informatie terugvinden over het samenwerken met en voor patënten.


  Het is belangrijk dat patiëntenverenigingen en farmaceutische industrie transparant en respectvol samenwerken op projecten die betrekking hebben op de volledige levenscyclus van een geneesmiddel en pharma.be wil hier graag ondersteuning en een forum aanbieden om dit te kunnen doen.

 • E-Bijsluiter

  Op deze site kunt u de Belgische publieksbijsluiter van uw geneesmiddel of dat van uw dier raadplegen.

 • Fight the fakes

  pharma.be steunt de campagne "Fight the Fakes" van IFPMA over het gevaar van namaakgeneesmiddelen.

 • Goed gebruik van geneesmiddelen

  Op de 'Goed gebruik van geneesmiddelen' website kan u al de nodige informatie terugvinden over het goed gebruik van geneesmiddelen.

Quote - NL Catherine Rutten,
CEO van pharma.be

13 procent meer banen in 5 jaar tijd: de (bio)farmaceutische sector levert een belangrijke bijdrage aan de dynamiek van de Belgische economie

In 2019 hebben (bio)farmaceutische bedrijven hun verankering in België verder versterkt. Er zijn bijna 38.500 personen actief in de sector, een stijging van ongeveer 1,0382 procent ten opzichte van vorig jaar. (Bio)farmaceutische bedrijven trekken ook steeds meer onderzoekers aan: 5.396 waren er werkzaam in 2019. Tegelijkertijd werd er door bedrijven uit de sector bijna 3,9 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling in België. De uitvoer van geneesmiddelen en vaccins piekte met een waarde van bijna 50 miljard euro.

België maakt zijn reputatie als Europees centrum van de (bio)farmaceutische sector dan ook volledig waar.