Strijd tegen antibioticaresistentie in de diergeneeskunde in België.

pharma.be Animal Health - AMCRA

28/06/2018

 

TWEE VAN DE DRIE REDUCTIEDOELSTELLINGEN OVER HET ANTIBIOTICAGEBRUIK BIJ DIEREN RUIMSCHOOTS BEHAALD

2017 is het meest succesvolle jaar sinds het vooropstellen van de reductiedoelstellingen over antibioticagebruik bij dieren, onderschreven door AMCRA, de bevoegde autoriteiten en de ondertekenende organisaties van het "antibioticaconvenant" van 30 juni 2016.

pharma.be (animal health), stichtend lid van AMCRA, schaarde zich de volle 100% achter dit plan. De leden diergeneesmiddelenproducenten engageren zich daarmee om alles in het werk te stellen mee te helpen het plan te realiseren. De sectorbrede aanpak waar AMCRA voor staat, toont nog maar eens aan te werken en resultaat te boeken.

Er werd een reductie behaald van 7,4% van het totale antibioticagebruik bij dieren ten opzichte van 2016. Deze reductie draagt bij aan een totaalreductie van 25,9% in vergelijking met 2011.

Bovendien werden twee van de drie strategische doelstellingen reeds ruimschoots behaald:

1. een cumulatieve reductie van 84% van het gebruik van de kritisch belangrijke antibiotica (doelstelling was 75% reductie tegen eind 2020).

2. een reductie van 66,6% voor de met antibiotica gemedicineerde voeders (doelstelling was 50% reductie tegen eind 2017). De resultaten voor 2017 zijn nu beschikbaar in het nieuwe BelVet-Sac rapport.

Voor het volledige persbericht: klik hier.

Voor het volledige publieke BelVet-Sac rapport: klik hier.

Voor meer informatie: https://www.amcra.be/nl/antibiotica-en-resistentie/